22. 11. 2013.

Čestitka povodom Dana državnosti

Prigodne čestitke povodom 25.novembra Dana državnosti uputili su Općinski načelnik Općine Ključ i Predsjedavajući Općinskog vijeća: Povodom 25.novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine u ime Jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Ključ  i u svoje lično ime, upućujemo iskrene čestitke svim svojim sugrađanima kao i svim Bosancima i Hercegovcima, sa željom i nadom da zajedničkim ulaganjem, radom, međusobnim razumijevanjem i tolerancijom doprinesemo izgradnji ljepše i svjetlije budućnosti. Ovom priliko vrijedi posjetiti da su građani i narodi Bosne i Hercegovine održavanjem 1.zasjedanja ZAVNOBIH-a obnovili kontinuitet BiH uspostavljajući njenu državnost u vrijeme kada je veliki broj evropskih  država i naroda bio doveden pod pitanje ostanka.

 

 

 

Od tada do danas BiH je gradila i branila svoj identitet, državnost i samobitnost zahvaljujući prvenstveno visokoj svijesti Bosanaca i Hercegovaca koji su svoju državu stavljali ispred svih drugih vrijednosti i interesa.Neka ovaj dan bude prilika da se sjetimo svih onih koji su utkali svoje živote u temelje nezavisne i suverene države Bosne i Hercegovine.Njihova žrtva obavezuje nas da gradimo demokratsku državu evropskih standarda, u kojoj neće biti diskriminacije po bilo kojem osnovu.U uvjerenju da ćemo, zajedničkim radom i zalaganjem, istrajati na tom putu, čestitamo vam Dan državnosti.

Općinski načelnik Nedžad Zukanović, prof

Povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine u ime vijećnika Općinskog vijeća općine Ključ  i u svoje ime upućujem iskrene čestitke svim svojim sugrađanima kao i svim Bosancima i Hercegovcima. Dugogodišnja državnost Bosne i Hercegovine neupitna je historijska činjenica, na koju možemo i moramo biti ponosni. Ta je državnost potvrđivana puno puta, pa tako i 25.novembra 1943. godine na zasjedanju ZAVNOBiH-a. Dokazana je, također, i u periodu od 1992. do 1995. godine u vrijeme agresije na BiH, kada su istinski borci i patriote uz velike žrtve, odbranili i sačuvali samostalnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu. Danas imamo historijsku priliku da izgradimo njenu evropsku budućnost. U uvjerenju da ćemo, zajedničkim radom i zalaganjem, istrajati na tom putu, čestitamo vam Dan državnosti.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Fahrudin Ćemal, dipl.ing s.r.

[carousel-horizontal-posts-content-slider]