Glavna ulica u Ključu postala gradilište

posted in: Dijaspora | 0

Ovih dana glavna ulica u Ključu  je postala pravo gradilište. Izvode se radovi na tri izuzetno vrijedna i značajna infrastrukturna projekta koja će uveliko izmijeniti i doprnijeti ljepšem izgledu centra grada, ali i donijeti nove sadržaje u općinu Ključ U samo nekoliko metara u jednoj ulici nalazi se veliki broj bagera, kamiona i  radnika koji svakodnevno izvode radove na izgradnji i rekonstrukciji tri objekta koja bi uskoro trebala da daju novo ruho Ulici Branilaca BiH.
Općinski načelnik Nedžad Zukanović obišao je jučer ova radilišta i iskazao je svoje zadovoljstvo sa novim investicima. Ovom prilikom  investitorima je dao do znanja da mogu računati na svaki vid pomoći Općinskog načelnika kao i kompletne općinske administracije. 

Zajedničkim projektom Općine Ključ na čelu sa Općinskim načelnikom Nedžadom Zukanovićem i menadžmentom vrtića u vrijednosti od 110.000 eura  koji finansira Turska razvojna agencija TIKA rekonstruisat će se dječiji vrtić “Ljiljan” gdje će biti izvršena kompletna promjena krova, stolarije, postavljanje estriha u dvije prostorije, obnova mokrog čvora, pločica u kuhinji i hodniku te kompletno uređenje dječijeg igrališta ispred vrtića.

Firma doo” Tempic-fa” investitor je projekta izgradnje Poslovnog centra sa hotelom na mjestu gdje je nekada bio stari hotel ukupne površine 4000 m2. 3000 m2 zauzimat će poslovni prostori , a 1000 m2 hotel u sklopu kojeg će biti obezbjeđen smještaj kapaciteta 80 ležaja, restoran i kongresna sala. Važno je napomenuti da postoji velika zainteresovanost za poslovne prostore u okviru ovog Poslovnog centra i da je za 80% već ugovorena prodaja odnosno iznajmljivanje. 
Otvaranje ovog Poslovnog centra predviđeno je 1.marta naredne godine gdje će doći do novog zapošljavanja – najmanje 50 osoba.
Uz objekat dječijeg vrtića započela je izgradnja poslovno-stambenog objekta čiji je investitor Behar Midhet. Ovim projektom predviđena je izgradnja poslovnog objekta i 4 stana površine po cca 72 m2. 
Završetkom  radova glavna i najprometnija  ulica našeg grada će dobiti tri moderna i uređena objekta i mnoge nove sadražaje koji će isti nuditi našim građanima