Posjeta Općinskog načelnika Crvenom križu

posted in: Arhiva | 0

Dana 20.03.2015.godine u Crvenom križu općine Ključ upriličen je radni sastanak sa Općinskom načelnikom Nedžadom Zukanovićem , kojem je prisutvovao i koordinator mjesnih zajednica, a u cilju analize dosadašnjeg rada ove humanitarne organizacije, kao i budućih aktivnosti .Na osnovu predočenih izvještaja Crvenog križa iz prethodne godine Općinski načelnik je izrazio  zadovoljstvo postignutim rezultatima, a posebno imajući u vidu elementarnu nepogodu –poplavu  koja je zahvatila našu općinu u maju protekle godine.

 Zahvaljujući dobroj organizaciji i radu sekretara i predsjedništva Crvenog križa, te brojnih volontera uspješno je organizovano prikupljanje i distribucija humanitarne pomoći ugroženom stanovništvu naše općine, ali i najugroženijem stanovništvu ostalih poplavljenih područja. 
Ovom prilikom Općinski načelnik je posebno izrazio zahvalnost ključkoj dijaspori na upućenim donacijama našem gradu koji su se odazvali kad god nam je pomoć bila potrebna. Iz redovnih aktivnosti rada Crvenog križa pohvalio je i uspješno organiziranu akciju  dobrovljnog darivanja krvi ovog mjeseca, koja je do sad bila najmasovnija što govori o sve većoj humanosti naših građana.
Predstavnici Crvenog križa ističu da su zadovljni dosadašnjom koordinacijom i podrškom Općinskog načelnika i općinskih službi kao i sekretara mjesnih zajednica. Također su istakli da  je uspješan rad Crvenog križa rezultat dobre saradnje i zalaganja Općinskog načelnika i njegove administracije, naše dijaspore i volontera Crvenog križa.   
Na ovom sastanku dogovoreno je da se i u buduće zajedničkom koordinacijom , radi na  provođenju aktivnosti Crvenog križa, a posebno na pružanju  pomoći socijalno ugroženim kategorijama sa područja naše općine.