Započela obnova infrastrukture stadiona NK Ključ

posted in: Arhiva | 0

Započeti su radovi na obnovi stadiona Nogometnog kluba Ključ. Radovi se vrše u okviru projekta FiFA-inog i UEFA-inog programa pomoći klubovima koji su pretrpjeli štete tokom prošlogodišnjih poplava. Za ovu namjenu NK Ključ dobio je 30.000,00 KM koje je obezbjedio Nogometni/fudbalski savez Bosne i Hercegovine.Izvođač radova je domaća firma Amko Look a projektom su predviđeni radovi čepiranja, busiranja, oštećenog dijela terena, potom farbanje ograde i podizanje potpornog zida i zaštitne ograde uz rijeku Sanu u dužini od 200 metara. 

Također, uključena je i izgradnja nove kotlovnice, postavljanje peći i bojlera od 300 litara u klupskim prostorijama i svlačionici. Ovo je do sada najveća investicija koju realizuje NK Ključ. Armin Vučkić predsjednik NK Ključa i Općinski načelnik prof. Nedžad Zukanović, ovom prilikom, posebno su se zahvalili Irfanu Duriću dopredsjedniku NS FBiH u nesebičnoj pomoći pri realizaciji ovog projekta.
Podsjetimo da je FIFA-in program pomoći nogometnim klubovima u zemljama zapadnog Balkana zahvaćenih poplavama ukupne je vrijednosti 2 miliona dolara, a UEFA-in vrijednosti  500.000 eura.  Za klubove u Bosni i Hercegovini odobreno je 600.000 dolara koje će biti usmjerene na pomoć klubovima u poplovljenim područjima, odnosno za sanaciju dijela nastalih šteta. Na području našeg kantona samo su NK Ključ (30.000,00 KM)i NK Podgrmeč (45.000,00 KM) aplicirali za ova sredstva koja su im i odobrena.

 

     
Prilog: media-kljuc.ba