Dan otvorenih vrata Centra za mentalno zdravlje Ključ

posted in: Arhiva | 0

U sklopu obilježavanja 15. septembra, dana oslobođenja općine Ključ, danas je u Centru za mentalno zdravlje Ključ održan Dan otvorenih vrata ovog centra. Ovo je prilika da se građani općine Ključ i svi oni koji podržavaju rad ovog centra upoznaju sa aktivnostima i djelatnostima ovog centra.

Današnju svečanost “Dan otvorenih vrata” otvorila je načelnica centra gospođica Elma Hadžić, koja je pozdravila sve prisutne na današnjoj svečanosti i zahvalila se svima na dolasku i podršci koju pružaju radu ovog centra, kako sami korisnici, tako i mnogobrojni prijatelji i donatori iz Ključa, Bosanske Krupe i Banja Luke.

Prisutnima se zatim obratio Primarijus doktor neuropsihijatar Behzad Hadžić te iste upoznao sa aktivnostima koje se odvijaju u ovom centru i kako su danas svi i korisnici i zaposlenici ovog centra jedni drugima podrška te da su ove aktivnosti način da se razbija stigma među ljudima koji imaju poteškoća u svojim svakodnevnim aktivnostima.

Gost današnje svečanosti je bio i načelnik općine Ključ, Nedžad Zukanović koji se također obratio prisutnim korisnicima i gostima te je najavio svoju daljnju podršku u radu ovom centru.

Ispred korisnika centra obratila se Nermina Krivić koja je najstarija osoba u Bosni i Hercegovini koja ide na dijalizu, a koja je nedavno i prošla borbu sa karcinomom. Jedna veoma hrabra osoba koju život nije njegovao.

Ispred Centra za mentalno zdravlje i korisnika centra, Nermina je uručila zahvalnicu Općinskom načelniku Nedžadu Zukanoviću za podršku u dosadašnjem radu ovog centra te za redovnu podršku u manifestaciji “trka za život” koja se svake godine održava u Sarajevu, a gdje učestvuju korisnice Centra za mentalno zdravlje.

Uz prigodnu i bogatu zakusku gosti su nastavili svoje druženje sa korisnicima i zaposlenicima ovog centra.

I ovog puta organizacija “Dana otvorenih vrata” je bila neprikosnovena.