U toku implementacija projekta “Izgradnja vodovoda u MZ Zgon-Crljeni”

posted in: Arhiva | 0

Ovih dana na području općine Ključ, tačnije u mjesnoj zajednici Zgon-Crljeni počela je izgradnja vodovoda na potezu od Tunela do Mlina. Dužina ovog vodovoda iznosi ca. 2 km.

Sredstva za implementaciju ovog dijela vodovoda Općina Ključ je svojim projektom obezbijedila putem Kantonalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Unsko-sanskog kantona.

Radove izvodi konzorcij kojeg čine Šim Komerc Ključ vlasnika Šehić Ibrahima i Elektro-montaža Ključ vlasnika Suada Parića, dok je za nadzor zadužena firma Graping d.o.o. Ključ vlasnika Asima Egrlića.

Načelnik općine Ključ je sa svojim saradnicima obišao teren na kojem se izvode radovi i time istakao da vrijednost ovog projekta iznosi preko 150.000,00 konvertibilnih maraka. Za implementaciju istog bilo je neophodno prvo uraditi kompletnu projektnu dokumentaciju, nabaviti odgovarajuće cijevi te izabrati nadzorni organ i izvođača radova. Načelnik Nedžad Zukanović se ovom prilikom zahvalio Kantonalnom ministarstvu na odobrenom projektu te je naglasio da su i ove godine planirana dodatna sredstva za općinu Ključ kada je u pitanju zaštita voda, obala rijeke Sane, a na koje su Službe Općine Ključ već uputile projektne prijedloge.

Rok za završetak radova je 40 radnih dana ukoliko vremenski uslovi to budu dozvoljavali u ovom periodu godine.