Načelnik Zukanović ugostio “Zlatne pčelare”

posted in: Arhiva | 0

U Tuzli se od 6. do 8. septembra ove godine održao 19. međunarodni sajam pčelarstva “Medena Tuzla” 2024. u organizaciji Pčelarskog društa “Nektar” iz Tuzle.

U okviru manifestacije, prema riječima organizatora, održala se 10. Međunarodna kontrola kvaliteta meda (laboratorijska i senzorna).

Na ovoj manifestaciji učestvovali su i naši proizvođači meda iz Ključa i Udruženja pčelara “Pčela” Ključ.

Naši vrijedni pčelari su poslali svoje uzorke i naravno pokupili su zlatne medalje za kvalitetu u proizvodnji meda.

Danas ih je ugostio Općinski načelnik Nedžad Zukanović koji im je čestitao na postignutom uspjehu. Proizvođači meda su upoznali načelnika Zukanovića o problemima s kojima se susreću u proizvodnji meda te su tražili pomoć u prevazilaženju ovih poteškoća.

Načelnik Zukanović im se zahvalio na posjetu i poklonima koje je dobio te je obećao da će ove proizvođače pomoći u njihovoj porizvodnji kako bi im bar dijelom pomogao u njihovim naporima posebno, jer pronose ime Ključa gdje god prezentiraju svoje proizvode i tako nam donose zlatne medalje naših zlatnih pčelica.

U suri An-Nahl, 68. i 69. ajet, Allah kaže:

“I Gospodar tvoj je pčelu nadahnuo: ‘Pravi sebi kuće u brdima i u drveću i u onome što naprave ljudi; zatim jedi od svakoga voća i slijedi poslušno puteve Gospodara svoga!’ Iz utroba njihovih izlazi piće različitih boja, u njemu je lijek ljudima. To je, zaista, dokaz za ljude koji razmišljaju.”