Zvanična stranica Općine Ključ

Danas je u Ključu svečano ozvaničen početak rada odjeljenja suda u Ključu. Ovom događaju prisustvovali su visoki sudski zvaničnici te predstavnici općinskih i kantonalnih vlasti, gotovo svi članovi općinskog vijeća Ključ, Ministar pravosuđa i uprave Andrej Mamontov te brojni Ključani. Kako je i najavio u jednoj od svojih ranijih posjeta, Enes Selman predsjednik općinskog suda Sanski Most, istakao je kako će učiniti sve da odjeljenje suda u Ključu počne sa radom do kraja desetog mjeseca.danas je ozvaničeno otvorenje odjeljene suda u Ključu koji će od ponedjeljka 27. oktobra početi raditi svakodnevno na svojim poslovima.

Opširnije...

Ključkoj vatrogasnoj jedinici u četvrtak je uručena vrijedna donacija u opremi koju su prikupili aktivisti Udruženja ključke dijaspore iz Švicarske. Dostava vatrogasne opreme potpomognuta je od strane općine, odnosno općinskog načelnika prof. Nedžada Zukanovića i Crvenog križa općine Ključ. Za potrebe Vatrogasne jedinice uručena je mobilna pumpa za vodu sa svom pratećom opremom. Kako nam je kazao komandir vatrogasne jedinice Ključ g. Atif Delić ova pumpa za vodu ima svoju prikolicu koja se može kačiti na terenska vozila i služiti za gašenje požara i ispumpavanje vode.

Opširnije...

U povodu dvadeset i druge godišnjice od formiranja 5. korpusa danas je u Ključu priređena posjeta šehidskom mezarju. Predstavnici organa uprave općine Ključ zajedno sa pripadnicima boračkih populacija iz Ključa i Bihaća te Medžlisa IZ Ključ polaganjem cvijeća i učenjem fatihe odali su počast svim poginulim pripadnicima Armije R BiH. Posjetu centralnom šehidskom mezarju u Ključu organiziralo je Udruženje porodica šehida i poginulih boraca, čiji je predsjednik Emsud Mešić ovom prilikom uputio čestitku svim nekadašnjim pripadnicima 5. korpusa i građanima USK-a u povodu dvadeset i druge godišnjice 5. korpusa. Peti korpus formiran je 21.oktobra 1992. godine, a narod ga je nazvao “Sila nebeska”.

Opširnije...

U industrijskoj zoni Velagići započeti su radovi na realizaciji Projekta vodosnadbijevanja poslovne zone Velagići. Na izradi projektnog zadatka radio je projektni tim Komunala doo iz Sarajeva zajedno sa Javnim preduzećem Ukus iz Ključa. Investitor ovog projekta je UNDP sa oko 37.000 KM i općina Ključ sa učešćem od oko 22.000 KM. Ukupna vrijednost radova procijenjena je na 69.000 KM sa PDV-om. Izvođač radova je konzorcij a nosilac radova ispred konzorcija je JP Ukus Ključ sa firmama Šim Komerc i Komunala doo. Radi se o izgradnji nove vodovodne i hidrantske mreže u poslovnoj zoni Velagići sa mogućnošću priključka velikog broja novih poslovnih objekata.

Opširnije...

JP“ Direkcija cesta Federacije Bosne i Hercegovine“ Sarajevo u okviru Projekta hitnog oporavka od poplava koji se finansira sredstvima Svjetske banke,  u narednom periodu vršit će sanaciju putne mreže u njenoj nadležnosti, oštećenih usljed poplava. Za područje općine Ključ odobrena je sanacija puta M-15 Ključ- Zgon-Sokolovo-S.Most , na zabilježenim lokacijama oštećenja puta uzrokovano pojavom odrona i klizišta od kojih je najizraženija lokacija most Banjica. S tim u vezi, a u cilju uvjeta zaštite okoliša u ovom slučaju zaštite vodotoka rijeke Sane organizuje se Javna rasprava na Ček listu za LOT 1 Kamičak – Ključ.

 

Opširnije...

Općinska izborna komisija Ključ obradila je rezultate sa svih redovnih biračkih mjesta, njih ukupno dvadeset (jedno biračko mjesto predviđeno za glasanje u odsustvu i izdavanje nepovrđenih glasačkih listića) na području osnovne izborne jedinice Ključ. Ovi rezultati su nepotpuni iz razloga što utvrđivanje rezultata sa biračkih mjesta za glasanje u odsustvu, nepotvrđenim glasačkim listićima kao i rezultate glasanja putem pošte obrađuje Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine putem glavnog centra za brojanje i oni će u narednom periodu biti dostupni na službenoj sranici CIK-a BiH-a i pridodati rezultatima glasanja sa redovnih biračkih mjesta.

Opširnije...

Arhiva vijesti

Pogledajte cijelu arhivu vijesti >>

Javni pozivi i informacije
Dokumenti i PDF fajlovi Općine
Servis 48 - Podrška građanima
Vodič kroz Ključ
Media Ključ Portal
BH Sport