Zvanična stranica Općine Ključ

Općinsko vijeće općine Ključ održalo je u četvrtak svoju XXVIII sjednicu. Na samom početku sjednice Abdulah Šistek, pomoćnik Općinskog načelnika na osnovu ovlaštenja načelnika povukao je sa dnevnog reda Izvještaj o izvršenju Budžeta općine Ključ za 2014. godinu i Izvještaj o korištenju tekuće rezerve za prethodnu godinu uz obrazloženje da su tačke povučene, jer je Općinski načelnik Zukanović spriječen da prisustvuje sjednici iz opravdanih razloga.

Opširnije...

Ministri u Vladi USK Zikrija Duraković, Vid Šantić i Dragan Polimanac, predvođeni premijerom Izudinom Saračevićem, jučer su posjetili pogone DI „Sanica“ gdje su se upoznali sa problematikom ovog preduzeća, koje je poslije neuspješne privatizacije godinama propadalo. No, izgleda za drvoprerađivače iz Sanice konačno stižu bolji dani. Naime, nakon obilaska preduzeća, članovi Vlade USK, rukovodstva Unsko-sanskih šuma i čelni ljudi Općine Ključ prisustvovali su prezentaciji konačne verzije feasibility studije za revitalizaciju DI „Sanica“. Ovu studiju su sačinili stručnjaci Društva za proizvodnju i promet „Bi Pa inžinjering“ iz Zavidovića.

Opširnije...

Služba za finansije, trezor i privredu općine Ključ obavještava poljoprivredne proizvođače sa područja općine Ključ da će dana 31.03.2015.godine (utorak) u Sali Općinskog vijeća općine Ključ sa početkom u 18,00 sati  firma  „Kühne“ sa sjedištem u Hamburgu održati prezentaciju za uspostavljanje kooperantskih odnosa za proizvodnju i isporuku industrijskih krastavaca kornišona. Općina Ključ stupila je u kontakt sa Unijom za održivi povrataka i integraciju u BiH koja pokreće kampanju zapošljavanja povratnika i raseljenih lica u ruralnom području, gdje se takođe može uključiti i domicilno stanovništvo. 

Opširnije...

U Organu uprave općine Ključ u subotu su potpisani ugovori o stipendiranju između Općinskog načelnika Nedžada Zukanovića i studenata koji će u ovoj akademskoj godini biti korisnici općinske stipendije.

Opširnije...

Vid Šantić, ministar privrede u Vladi USK i Husein Rošić, savjetnik premijera USK razgovarali su u petak u Bihaću sa predstavnicima „Fabrike peleta“ iz Novog Grada koji su zainteresirani za ulaganje u Ključu. Konkretno, predmet razgovora bila je mogućnost kupovine ili najma objekata poduzeća “Sanotaf” Ključ.

Opširnije...

Predstavnici Turske Fondacije za razvoj odnosa sa BiH „Bigmev“, član odbora Adis Alagić i prof. Samir Muhamedagić posjetili su u petak općinu Ključ. Oni su se sastali sa Općinskim načelnikom prof. Nedžadom Zukanovićem i njegovim saradnicima. Predstavnici Fondacije iznijeli su svoje planove, te namjeru turskog biznismena o investiranju na području ove općine. Upravo je i cilj Fondacije Bigmev jačanje ekonomskih odnosa i uspostavljanje saradnje na nivo na koji to i zaslužuje naša zemlja. 

Opširnije...

Arhiva vijesti

Pogledajte cijelu arhivu vijesti >>

Javni pozivi i informacije
Dokumenti i PDF fajlovi Općine
Servis 48 - Podrška građanima
Vodič kroz Ključ
Media Ključ Portal
BH Sport