Zvanična stranica Općine Ključ

Ovih dana završen je projekat zamjene dijela stolarije na zgradi administrativnog objekta općine Ključ. Radi se o implementaciji II faze ovog projekta u okviru kojeg je izvršena zamjena 12 prozora  na prednjoj strani zgrade.Sredstva za ovaj projekat obezbjeđena su iz sredstava ekoloških naknada Ministarstva za prostorno građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK za 2014.godinu. 

Opširnije...

Na Trgu Alije Izetbegovića ispred Doma kulture u Ključu postavljeni su drveni štandovi koji će poslužiti za izložbu i promociju domaćih proizvoda, ali i za svakodnevni plasman poljoprivrednih proizvoda, jer na području općine ne postoji zelena pijaca, a postoji interes kako proizvođača tako i stanovništva za zelenom pijacom koja će raditi u toku cijele godine. Štandovi će biti dati na korištenje zainteresovanim udruženjima poljoprivrednika uz naknadu, a sredstva prikupljena od iznajmljivanja štandova bi se koristila za održavanje postojećih i nabavku novih štandova.

Opširnije...

U okviru projekta „ Razvoj lokalne zajednice u saradnji sa migrantima“ koji Općina Ključ realizuje u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, Vladom Švicarske i Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) u sklopu projekta „ Migracije i razvoj“  u Ključu je 10.04.2015. godine (petak) u sali Općinskog vijeća, uz prisustvo učesnika u projektu i zainteresovanih građana, održana edukacija poljoprivrednih proizvođača.

Opširnije...

U utorak, 7 aprila emitovana je sedma emisija “Migracije i razvoj” namijenjena ključanima koji žive i rade izvan svoje zemlje.U prvom dijelu emisije razgovarali smo sa Admirom Šistekom, šefom Službe za geodetske poslove i katastar nekretnina o problematici neuređenosti katastarske evidencije u općini Ključ, o zemljišno-knjižnoj evidenciji naše općine, legalizaciji bespravno izgađenih objekata, aktivnostima službe, parcelizaciji postora DI Ključ i mogućnostima koji se na ovom prostoru nude potencijalnim investitorima i td.

Opširnije...

Služba za finansije, trezor i privredu općine Ključ obavještava poljoprivredne proizvođače sa područja općine Ključ da će dana 20.04.2015.godine (ponedjeljak) u Sali Općinskog vijeća općine Ključ sa početkom u 1200 sati  ZZ „Agrisan“ Sanski Most i Zadruga Agrodar iz Cazina održati prezentaciju za uspostavljanje kooperantskih odnosa za proizvodnju i isporuku industrijskih krastavaca kornišona. 

Opširnije...

Predstavnici organa uprave općine Ključ predvođene općinskim načelnikom prof. Nedžadom Zukanovićem, zajedno sa delegacijom Kantonalnog ministarstva za pitanja boraca, te porodicama šehida i poginulih boraca i građanima Ključa danas su posjetili šehidsko mezarje u gradu Ključu, te polaganjem cvijeća i učenjem fatihe odali počast poginulim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Opširnije...

Arhiva vijesti

Pogledajte cijelu arhivu vijesti >>

Javni pozivi i informacije
Dokumenti i PDF fajlovi Općine
Servis 48 - Podrška građanima
Vodič kroz Ključ
Media Ključ Portal
BH Sport