Zvanična stranica Općine Ključ

U Sali općinskog vijeća u Ključu je u petak upriličena svečana akademija u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine na kojoj su prisustvovali brojni građani, predstavnici lokalnih vlasti i ličnosti javnog života grada. Na samom početku svečane akademije, prisutni su se učenjem fatihe prisjetili svih šehida Bosne i Hercegovine koji su ugradili svoje živote u očuvanju bosanskohercegovačke državnosti. Na učenje fatihe prisutne je pozvao imam ključke džamije Mensuf ef. Štulanović koji je u ime Medžlisa Islamske zajednice Ključ i u svoje lično ime, svim građankama i građanima naše zemlje uputio čestitku za Dan državnosti. Općinski načelnik prof. Nedžad Zukanović uputio je također svim građanima čestitku u povodu Dana državnosti te se osvrnu i na historijski 25. novembar 1943. godine kada su vijećnici iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, njih 247, na prvom zasijedanju ZAVNOBIH-a obnovili državnost Bosne i Hercegovine, čijom odlukom su potvrđene njene historijske granice, koje su datirale još iz vremena srednjovjekovne Bosne, te je Bosna i Hercegovina definisana kao jedna od šest ravnopravnih republika u tadašnjoj Jugoslaviji. 

Opširnije...

Povodom 25.novembra Dana formiranja 17. VKBBR-e svim porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima ove brigade upućujem iskrene čestitke u ime svih građana općine Ključ, Vijećnika općinskog vijeća Ključ  i u svoje lično ime. 
Sa ponosom i tugom se sjećamo heroja ove brigade , koji su ustali  snagom svoga duha da se bore protiv agresora, koji su dali živote za slobodu, za domovinu, za našu budućnost - naši uzoriti Šehidi.

Opširnije...

Općinski načelnik općine Ključ i Predsjedavajući Općinskog vijeća uputili su prigodne čestitke povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine 
Povodom 25.novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine u ime Jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Ključ  i u svoje lično ime, upućujemo iskrene čestitke svim svojim sugrađanima kao i svim Bosancima i Hercegovcima, sa željom i nadom da zajedničkim ulaganjem, radom, međusobnim razumijevanjem i tolerancijom doprinesemo izgradnji ljepše i svjetlije budućnosti. 
Ovom prilikom vrijedi podsjetiti da su građani i narodi Bosne i Hercegovine 25. novembra 1943. godine održavanjem 1. zasjedanja ZAVNOBiH-a, obnovili kontinuitet BiH uspostavljajući njenu državnost u vrijeme kada je veliki broj evropskih naroda i država bio doveden pod pitanje opstanka.

Opširnije...

Općina Ključ ušla je u projekt rekonstrukcije stambenih objekata iz sredstava Saudijskog razvojnog fonda SDF-a a kojeg implementira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica. Upravo odlukom državne komisije odlučeno je da i općina Ključ bude među odabranim općinama u kojoj će se obnoviti 22 stambena objekta i to 17 objekata za povratnike srpske nacionalnosti i 5 objekata za povratnike bošnjačke nacionalnosti. S obzirom da Federalno ministarstvo implementira projekat za odabir korisnika bošnjaka, upriličena su dva sastanka u Sarajevu na kojim je prisustvovao i Općinski načelnik Nedžad Zukanović. Općina Ključ učestvovaće u procesu odabira korisnika i samoj implementaciji projekta a sve shodno procedurama koje je propisao federalni ministar Adil Osmanović. 

Opširnije...

U Ključu je u srijedu svečano izvršena primopredaja infrastrukture za 15 eko otoka, 45 kontejnera za selektivno odlaganje ambalažnog otpada i namjenskog vozila za njegovo prikupljanje. Primopredaji su pored menadžmenta JKP Rad Ključ, predstavnika općinskog vijeća, načelnika općine Nedžada Zukanovića prisustvovali i federalna ministrica okoliša i turizma Branka Đurić sa saradnicima, kantonalna ministrica za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Sinha Kurbegović, direktorica Ekopaka Amela Hrbat i brojni drugi gosti.

Opširnije...

U mjesnoj zajednici Ključ dovršeno je asfaltiranje Ulice Kulina bana na dionici ispod Doma zdravlja. Podsjećamo da je ulica Kulina Bana finansirana iz sredstava GSM licence posredstvom Kantonalne direkcije za ceste. Asfaltirano je ukupno 200 metara ceste a vrijednost radova iznosila je 25.000 KM. Radove na asfaltiranju vršila je firma Divel doo. Od trenutno aktuelnih infrastrukturnih radova kažimo da su u naselju Mali Rejzovići započeli radovi na sanaciji lokalnog puta. U ovom naselju bit će asfaltirano 300 metara ceste a radove financira Direkcija cesta USK-a u iznosu od 20.000 KM uz učešće mještana.

Opširnije...

Arhiva vijesti

Pogledajte cijelu arhivu vijesti >>

Javni pozivi i informacije
Dokumenti i PDF fajlovi Općine
Servis 48 - Podrška građanima
Vodič kroz Ključ
Media Ključ Portal
BH Sport