Zvanična stranica Općine Ključ

Iz Službe za finansije, trezor i privredu Općine Ključ upućena je informacija za sve građane, prevashodno poljoprivredne proizvođače, o donesenim kantonalnim propisima za realizaciju novčanih poticaja u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji za 2014.godinu, a to su: 1.  ODLUKA O VRSTI, OSNOVNIM KRITERIJIMA I NAČINU OSTVARIVANJA NOVČANIH PODRŠKI U PRIMARNOJ POLJOPRIVREDNOJ PROIZVODNJI IZ BUDŽETA UNSKO-SANSKOG KANTONA ZA 2014.GODINU 2.  UPUTSTVO ZA OSTVARIVANJE KANTONALNIH NOVČANIH PODRŠKI U PRIMARNOJ POLJOPRIVREDNOJ PROIZVODNJI ZA 2014.GODINU, doneseno pod brojem broj:08-24-6222-2/14 od 08.07.2014.godine. (Odluka i Uputstvo stupaju na snagu danom donošenja, a objavit će se u službenom glasilu Kantona). Odluku o vrsti, osnovnim kriterijima i načinu ostvarivanja novčanih podrški možete preuzeti OVDJE  , a Uputsvo za ostvarivanje podsticaja možete preuzeti OVDJE .
 

Povodom Ramazanskog bajrama Općinski načelnik općine Ključ i Predsjedavajući Općinskog vijeća uputili su prigodne čestitke :
 
Povodom završetka  mjeseca posta i proslave najvećeg islamskog praznika Ramazanskog bajrama, u ime Općine Ključ  i u svoje lično ime  svim muslimanima Bosne i Hercegovine, a posebno muslimanima općine Ključ u zemlji i inostranstvu upućujem najsrdačnije čestitke uz želju da predstojeće dane Bajrama radosno dočekate sa članovima svoje porodice, prijateljima i komšijama.
Neka nas ovaj Bajram još više osnaži, učvrsti našu slogu i odlučnost da budemo bolji ljudi, da naglasi naša miroljubiva osjećanja, toleranciju i uzajamno uvažavanje i poštivanje iznad svih naših slabosti, a svima donese ličnu i porodičnu sreću, ljubav, sigurnost i blagostanje.
 
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN
 
 OPĆINSKI NAČELNIK ,  Nedžad Zukanović, prof.

Opširnije...

Petak, 01.08.2014.godine

9.00 h  Otvaranje manifestacije „ Ključko ljeto 2014.“(mjesto: trg „Alije Izetbegovića“).
9.15 h   Sajam „Obrtom kroz tradiciju“(mjesto: trg „Alije Izetbegovića“).
11.00 h  Dani dijaspore kao poslovno-investicioni forum(mjesto: restoran „Ključ“).
18.30 h  Književno veče i izložba slika ( mjesto: Stari grad), Učesnici: Muhidin Šarić, Enisa Bašić, Dinko Škevin, Željko Pavlović, Snežana Luić, Slavko Blažević,Voditelji programa: Adnan Hamedović i Nikola Urukalo .
20.30 h Ljeto na Sani – Ključ 2014., kulturno-zabavni program, humanitarna manifestacija.
 
Za sve posjetioce besplatan roštilj, gulaš i riblji paprikaš .(mjesto: Alina Luka),Učesnici: KUD „Rešetari“ Rešetari, Mirsad Vučkić Cicko, Udruženje mladih „Krasuljak“ Krasulje, Dajana Blažević, KUD „Naša mladost“ Ključ, Sejfo Fazlić, KUD „Stari grad Ključ“. Voditelji programa: Nikola Urukalo i Adnan Hamedović 

Opširnije...

Općinski načelnik općine Ključ na osnovu čl. 72. i 75. Zakona o državnim službenicima i namještenicima u organima državne službe Unsko-Sanskog kantona („Službeni glasnik USK“, broj: 5/12), a u skladu sa članom 21. tačka 9. Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Jedinstvenog općinskog organa uprave općine Ključ-Prečišćeni tekst, broj: 05-49-1506/14 od 23.06.2014 godine raspisuje Javni oglas za prijem namještenika u radni odnos na neodređeno vrijeme na radno mjesto Viši referent za podršku razvoju. Rok za prijavu na Javni oglas je 8 dana od dana objavljivanja. Kompletan tekst Javnog oglasa možete pogledati OVDJE.

 
Obavještavaju se privredna društva  i fizička lica koja imaju registrovanu samostalnu obrtničku djelatnost da je Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta raspisalo JAVNI KONKURS za odabir korisnika sredstava tekućih transfera - grant za 2014.godinu. Rok za dostavljanje prijava na JAVI KONKURS je 15.08.2014.godine. Sve detaljnije informacije i dokumentacija za sudjelovanje na Javnom konkursu može se preuzeti OVDJE 
 
Služba za finansije, trezor i privredu
 

Predstavnici turske agencije za saradnju i kordinaciju TIKA boravili su u općini Ključ gdje su se sastali sa načelnikom općine prof. Nedžadom Zukanovićem. Tokom sastanka razgovarano je o projektu obnove dječijeg vrtića Ljiljan kojeg je Turska agencija već u nekoliko navrata posjećivala i izrazila svoju spremnost da pomogne u njenoj obnovi. Predstavnici TIKE zajedno sa načelnikom su nakon sastanka posjetili objekt vrtića u gradu, razgovarali sa direktorom vrtića i uvidjeli stanje u kakvom se nalazi objekt.  

Opširnije...

Arhiva vijesti

Pogledajte cijelu arhivu vijesti >>

Javni pozivi i informacije
Dokumenti i PDF fajlovi Općine
Servis 48 - Podrška građanima
Vodič kroz Ključ
Media Ključ Portal
BH Sport