Zvanična stranica Općine Ključ

Danas je Dan Armije Republike BiH a nizom prigodnih sadržaja proteklih dana se na prostoru našeg kantona obilježava 22. godišnjica od formiranja ARBiH kao i devete godišnjice formiranja 2. pješadijskog puka Oružanih snaga BiH.U povodu Dana Armije RBiH danas je u Ključu upriličena posjeta centralnom šehidskom mezarju. Delegacija općine Ključ, predstavnici boračkih udruženja te građani Ključa u velikom broju posjetili su šehidsko mezarje kako bi polaganjem cvijeća i učenjem fatihe odali dužnu počast šehidima i poginulim borcima Armije Bosne i Hercegovine.

Opširnije...

Proteklog petka u restoranu „Ključ“ održana je treća po redu „Biznis kafa“, odnosno, zajednički sastanak predstavnika lokalne vlasti sa domaćim poduzetnicima. Posljednjoj u nizu „Biznis kafi“ učestvovali su, pored predstavnika organa uprave, domaći ugostitelji, trgovci i obrtnici. Uvodnim riječima skup je otvorio iz uloge domaćina Amir Hadžić, savjetnik načelnika a potom s se prisutnima obratili i predsjedavajući vijeća Adem Crnalić, šef Službe za financije, privredu i budžet Šukrija Botonjić kao i Jasim Hadžić šef ključkog Biroa rada. 

Opširnije...

Obavještavaju se studenti Općine Ključ kojima je odobrena stipendija iz Budžeta Općine Ključ za školsku 2013/2014.godinu da je danas, 11.04.2014.godine izvršena uplata prvog dijela stipendije u iznosu od 200 KM.

U martu mjesecu urađena je rasvjeta na dvije raskrsnice u MZ Velagići. Općina Ključ je zajedno sa mjesnom zajednicom Velagići, odnosno mještanima ove mjesne zajednice uradila rasvjetu na raskrnici Pudin Han-Sanski Most kao i naselju Točina gdje je razvedena ulična rasvjeta i postavljeno petnaest sijalica. Općina Ključ finansirala je i postavljanje rasvjete na raskrsnici Velagići-Sanica kod šehidskog mezarja kao i dijela industrijske zone na Velagićima. Zahvaljujući angažmanu općinskog načelnika po prvi put osvijetljene su pomenute raskrsnice, koje su svo vrijeme do sada bile slabo pregledne i predstavljale crne rupe za učesnike u saobraćaju u noćnom periodu.

Opširnije...

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata objavilo je Javne pozive i to: Transfer za obilježavanje značajnih datuma, transfer za pomoć u liječenju , transfer neprofitnim organizacijama udruženjima proisteklim iz posljednjeg odbrambeno-oslobodilačkog rata, Transfer za sufinansiranje izgradnje spomen obilježja , uređenje mezarja i groblja i transfer za sufinansiranje troškova sahrana i dženaza pripadnika braniteljske porodice. Kompletan tekst Javnih poziva i aplikacioni obrazci možete pogledati i preuzeti  OVDJE.

Povodom međunarodnog dana Roma, 8. aprila načelnik Nedžad Zukanović posjetio je sa svojim saradnicima Romsko naselje Ponjir. Čestitavši pripadnicima Romske populacije ovaj praznik načelnik Zukanović je uručio i prigodne paketiće najmlađim članovima zajednice. Obradovao je tridesetak mališana, a sastanak sa predstavnicima udruženja Roma koje nosi ime ovog naselja iskorišten je i da se načelnik informiše o njihovim trenutnim aktivnostima i radu. Općina Ključ ima odličnu saradnju sa ovim udruženjem koje predano radi i na taj način zajedno sa mjesnom zajednicom Velagići i općinom Ključ stvara bolje uslove života Roma na području ove općine. Inače, međunarodni dan Roma obilježava se od 1971. godine kada je na današnji dan održan prvi svjetski kongres Roma.

Opširnije...

Arhiva vijesti

Pogledajte cijelu arhivu vijesti >>

Javni pozivi i informacije
Dokumenti i PDF fajlovi Općine
Servis 48 - Podrška građanima
Vodič kroz Ključ
Media Ključ Portal
Moj USK