Zvanična stranica Općine Ključ

Općina Ključ i njeni građani u proteklim danima obilježili su devetnaestu godišnjicu od oslobođenja općine. Petnesti septembar je datum kada su prije devetnest godina jedinice herojskog petog i sedmog korpusa oslobodile ovaj grad od agresora i šire prostore sanske doline i jedan je od najvažnijih datuma u novijoj historiji ovog grada. Centralna svečanost i centralno obilježavanje godišnjice oslobođenja i ujedno Dana općine Ključ održano je u ponedjeljak u večernjim satima na trgu Alije Izetbegovića. Nakon svečane sjednice posvećene Danu općine na kojoj su između ostalog dodijeljena i općinska priznanja,  u poslijepodnevnim satima prema protokolu obilježavanja održane su  ulične trke za djecu svih uzrasta a upriličen je i doček učesnika maratona Bihać-Ključ.

Opširnije...

Danas je u Ključu, u povodu 15. septembra Dana oslobođenja i Dana općine Ključ, održana svečana sjednica Općinskog vijeća. Na sjednici su prisustvovali uz vijećnike i brojni gosti i zvanice, predstavnici društveno-političkog miljea Unsko-sanskog kantona i šire te ratni komandiri Armije R BiH. Sjednici su među ostalima prisustvovali generali Fikret Ćuskić, Atif Dudaković, Sakib Forić, ratni komandiri Amir Avdić, Senad Šarganović, prof.dr. Mujo Begić, predstavnici Medžlisa islamske zajednice Ključ, predstavnici općine Cazin, načelnik općine Sanski Most dr. Mustafa Avdagić, predsjednik vanjskotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić i brojni drugi gosti. U uvodnom dijelu svečane sjednice prisutnima su se obratili predsjedavajući vijeća Adem Crnalić i načelnik općine Nedžad Zukanović a potom su dodijeljena i općinska priznanja ustanovama i pojedincima za njihov dosadašnji istaknuti rad.

Opširnije...

Danas je u Ključu potpisan kupoprodajni ugovor o kupovini DI Sanica. Kao fima kćer JP Unsko-sanske šume  Sanica će ponovo otvoriti radna mjesta. Današnjem činu potpisivanja ugovora u motelu na Laništu prisustvovali su Općinski načelnik Nedžad Zukanović,  delagacije vlade USK-a predvođena premijerom Lipovačom, menadžment JP USK šume ,setečajni upravitelj iz uloge kupca, ovlašteni notar, bivši uposlenici preduzeća i povjerioci.
 
 
 

Opširnije...

Općina Ključ petnaestog septembra obilježava jedan od najznačajnijih datuma u novijoj povijesti, dan oslobođenja općine Ključ. Tim povodom Odbor za obilježavanje značajnih datuma predvidio je niz aktivnosti od kojih je danas bila posjeta svim šehidskim mezarjima na području općine Ključ. Delegacije naše općine predvođene općinskim načelnikom prof. Nedžadom Zukanovićem obišle su šehidska mezarja u Donjoj Sanici, Sanici, Biljanima, Kamičku, Krasuljama, Velagićima, Prhovu, Humićima i Ključu te zajedno sa okupljenom rodbinom i građanima Ključa  proučili fatihu najboljim sinovima naše domovine koji su dali svoje živote za slobodu.

Opširnije...

Općinska izborna Komisija općine Ključ usvojila je Odluku o određivanju lokacija biračkih mjesta na području osnovne izborne jedinice 059A – Ključ za provođenje Općih izbora u Bosni i Hercegovini 12.10.2014. godine koju možete preuzeti OVDJE kao i Plan obuke članova biračkih odbora i njihovih zamjenika imenovanih za provođenje Općih izbora u BiH 2014. godine za područje osnovne izborne jedinice 059A - Ključ koji možete preuzeti OVDJE

U povodu obilježavanja 19-te godišnice oslobođenja općine Ključ, Općina Ključ je u suradnji sa JU“Centar za kulturu i obrazovanje“, boračkim udruženjima općine i Medžlisom Islamske zajednice Ključ utvrdila sljedeći program obilježavanja: 

12.09.2014.godine (petak)
Obilazak šehidskih mezarja  
 9,30  Donja Sanica, Kamičak, Prhovo 
10,00  Sanica , Krasulje, Humići
10,30  Biljani , Velagići , Ključ
Prijem ratnih komandanata , nosioca ratnog priznanja» Zlatni ljiljana» i predstavnika boračkih udruženja kod Općinskog načelnika  - u 11,30  

Opširnije...

Arhiva vijesti

Pogledajte cijelu arhivu vijesti >>

Javni pozivi i informacije
Dokumenti i PDF fajlovi Općine
Servis 48 - Podrška građanima
Vodič kroz Ključ
Media Ključ Portal
BH Sport