Zvanična stranica Općine Ključ

U povodu Prvog marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, danas je održana svečana akademija. Svečanoj akademiji prisustvovali su predstavnici javnog i političkog života naše općine, te brojni građani. U svom obraćanju Općinski načelnik Nedžad Zukanović još jednom je istakao značaj ovoga datuma. Osvrnuo se na dešavanja devedesetih godina kao godine teških, kontradiktornih ideologija i igara oko Bosne i Hercegovine koje su rezultirale raspisivanjem referenduma za nezavisnu domovinu. Još jednom je istaknuto da je voljom većine građana Bosne i Hercegovine na referendumu održanom 28.02. i 29.02.1992.godine odlučeno da Bosna i Hercegovina bude nezavisna država. 

Opširnije...

Općinski načelnik i Predsjedavajući Općinskog vijeća povodom Dana nezavisnosti BiH uputili su prigodne čestitke:
Povodom 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime  i  u ime uposlenika u Jedinstvenom općinskom organu uprave  svim građanima Ključa upućujem iskrene  čestitke.Na referendumu održanom 29. februara  i 1. marta 1992. godine većina građana Bosne i Hercegovine  izjasnila se za nezavisnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih naroda i građana koji u njoj žive, čime je otvoren put proglašenju nezavisnosti i međunarodnom priznanju suvereniteta naše domovine.   

Opširnije...

Općinsko vijeće općine Ključ danas je održalo XXVII redovnu sjednicu na kojoj je razmatrano i usvojeno 15 tačaka dnevnog reda. Na samom početku sjednice Fahrudin Ćemal, vijećnik SBiH tražio je da se na sjednici raspravlja o problemu zdravstvene zaštite građana Ključa na relaciji Dom zdravlja Ključ-Opća bolnica Sanski Most-Kantonalna bolnica Bihać.Inicijativa vijećnika Ćemala razmatrana je u sklopu 3 tačke dnevnog reda Izvještaj o izvršenju zaključaka sa prethodne sjednice vijeća.Vijećnici su se složili da je problematika zdravstvene zaštite  sigurno jedan od najvažnijih problema sa kojim se suočavaju naši građani i da je hitno potrebno djelovati u pravcu njegovog rješavanja. Na prijedlog Općinskog načelnika Nedžada Zukanovića usvojen je zaključak da Radna grupa koju je još ranije formiralo Općinsko vijeća u sastavu Načelnik, presjedavajući OV, direktor i predsjednik u pravnog odbora Doma zdravlja Ključ i sekretar OV nastavi da radi započeti posao na rješavanju ove problematike.

Opširnije...

Povodom 1. marta Dana nezavisnosti BiH, Odbor za obilježavanje značajnih datuma općine Ključ  i ove godine pripremio je prigodan program. 27.02.2015.godine u svim školama na području općine održat će se historijski čas , a u 13,30 u Sali Općinskog vijeća općine Ključ bit će upriličena Svečana akademija. Poslije Svečane akademije položit će se cvijeće na Spomen obilježju na Trgu Alije Izetbegovića, a  01.03.2015.godine u 12,00 sati putem radio Ključa će se emitovati prigodna radio emisija. 

Posredstvom Saveza ratnih vojnih invalida Federacije BiH i Organizacije RVI općine Ključ, danas je za pet porodica, članova ratnih vojnih invalida dodijeljena značajna humanitarna pomoć a koji su pretrpjeli ogromne štete na svojim kućama tokom prošlogodišnjih poplava.

Opširnije...

Javno-komunalno preduzeće  „RAD„ Ključ  uz podršku općine Ključ trenutno provodi  projekat stavljanja gradske deponije komunalnog otpada „Peći“  pod nadzor. S tim u vezi realizovane su mnogobrojne aktivnosti, a ovih dana je nabavljena i portirnica koja će nakon što se ustabile vremenske prilike biti postavljena na deponiju „Peći“, a nakon toga je planirana izgradnja garaže za buldožer (gusjeničar) za održavanje deponije, te uređivanje prilaza i prostora oko nje.Ukupna vrijednost projekta iznosi 23.868,00 KM od čega općina Ključ finansira veći dio u iznosu od 17.403,00, a ostatak JKP „Rad“. 

Opširnije...

Arhiva vijesti

Pogledajte cijelu arhivu vijesti >>

Javni pozivi i informacije
Dokumenti i PDF fajlovi Općine
Servis 48 - Podrška građanima
Vodič kroz Ključ
Media Ključ Portal
BH Sport