Zvanična stranica Općine Ključ

 

U povodu 05.oktobra Svjetskog dana učitelja, u svoje  ime i u ime uposlenika Općine Ključ,  svim prosvjetnim radnicima općine Ključ upućujemo iskrene čestitke . 
Na ovaj dan izražavamo vam zahvalnost i poštovanje za znanje koje prenosite i strpljenje kojim svakodnevno darujute našu djecu vodeći ih do novih vrijednih spoznaja. Naš je zajednički cilj sretno djetinjstvo naše djece, njihovo kvalitetno školovanje te stvaranje društva u kojem će radost i osmjesi naše djece biti najvažnija mjerila uspješnosti naših postignuća.

Opširnije...

Općinsko vijeće općine Ključ na svojoj XXXII sjednici koja je održana 30 oktobra usvojilo je rebalans budžeta općine u iznosu od 5.593.580,00 KM koji je uvećan za 1.176.450.00KM. Razlog povećanja prihoda u budžetu općine je kako je istaknuto prije svega prodaja nekretnina u vlasništvu općine Ključ, na osnovu Odluke Općinskog vijeća.

Opširnije...

U Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade Unsko-sanskog kantona danas je organizirano potpisivanje Ugovora o međusobnoj saradnji na realizaciji projekta izrade baze podataka katastra nekretnina (GIS) za općinu Ključ. 

 

Opširnije...

 

U povodu velikog  islamskog praznika  Kurban Bajrama, u svoje  ime i u ime uposlenika Općine Ključ svim građanima Ključa  islamske vjeroispovijesti, upućujem najiskrenije čestitke uz želju da praznik Kurban Bajram proslave u duhu naše lijepe tradicije i običaja, u dobrom raspoloženju, dijeleći radost sa svojim najdražima, komšijama, rodbinom i prijateljima.

Opširnije...

Povodom obilježavanja Kurban bajrama po utvđenom programu Medžlisa Islamske zajednice Ključ, večeras će u Saničkoj džamiji biti organizovan prigodan Bajramski program i vatromet. Bajram namaz klanjat će se u četvrtak  u 7,20 u svim džamijama na području Ključa u kojima se klanja džuma namaz, te u džamiji u Dubočanima i Donjem Budelju. Drugi dan bajrama će biti organizovan obilazak šehidskih mezarija, a u džematu Velegaći će biti upriličena podjela kurbanskog mesa.

Opširnije...

Danas je u Ključu, u prisustvu velikog broja građana, svečano otvoren Poslovni centar Tempic & FA a u okviru kojeg i nova Konzumova prodavnica. Vrpcu novoizgrađenog poslovnog centra presjekli su općinski načelnik Nedžad Zukanović i vlasnici firme Tepic & FA Fersad Delalović i Armin Vučkić.

Opširnije...

Arhiva vijesti

Pogledajte cijelu arhivu vijesti >>

Javni pozivi i informacije
Dokumenti i PDF fajlovi Općine
Servis 48 - Podrška građanima
Vodič kroz Ključ
Media Ključ Portal
BH Sport