Zvanična stranica Općine Ključ

Prošle sedmice Općina Ključ potpisala je Ugovor o dodjeli finansijskih sredstava sa Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH radi realizacije projekta „Čišćenje potoka od nanesenog ambalažnog otpada i sječenja šiblja u priobalnom pojasu“ u iznosu do 50.000 KM a u sklopu realizacije programa i projekata za sanaciju šteta nastalih usljed prirodnih nepogoda za 2014.godinu iz sredstava Fonda.  Ovim projektom bit će obuhvaćeno čišćenje 7 potoka i to: Jarički potok u dužini od 500 metara, Biljanska rijeka 350 metara, Kalajdžića potok u dužini od 300 metara, Ižnica 550 metara, Alaginac 700 metara, Vukovski potok 800 metara i Sanička rijeka u dužini od jedog kilometra.

Opširnije...

Povodom učestale pojave zemljotresa u posljednje vrijeme na području općine Ključ Općinski načelnik prof. Nedžad Zukanović i Armin Čahut šef Služba za civilnu zaštitu,  zaštitu od požara i zajedničke poslove Ključ  posjetili su Federalni hidrometorološki zavod u Sarajevu kako bi  na licu mjesta u nadležnoj instituciji dobili stručne informacije vezano za  zemljotrese  u našem gradu kao i to da li ima mjesta panici među građanima Ključa u narednom periodu, odnosno da li se očekuju veći zemljotresi.

Opširnije...

Općinski načelnik Nedžad Zukanović juče je u Sarajevu potpisao Ugovore  sa direktorom Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH gospodinom Jasminom Jaganjcem  za trinaest privrednih subjekata koji su u prošlogodišnjim majskim poplavama pretrpjeli štetu na svojim privrednim objektima.Federalni fond je danas na račun Općine prebacio sredstva po potpisanim ugovorima  u ukupnom iznosu od 26.000,00 KM koji su namijenjeni za obnovu i remont privrednih subjekata.

Opširnije...

Služba za finansije trezor i privredu općine Ključ obavještava poljoprivredne proizvođače sa područja općine Ključ koji su u propisanom roku do 15.11.2014.godine izvršili prijavu plana proizvodnje na obrascu PPP za federalne novčane podrške za  2015.godinu, shodno odredbama člana 6., stav 1 Pravilnika o načinu i uslovima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji („Službene novine Federacije BiH“, broj 60/14 i 75/14),  u cilju ostvarivanja prava na novčane podrške u 2015.godi da su obavezni  izvršiti upis promjena u Registru poljoprivrednig gazdinstava  i Registru klijenata najkasnije do 31.03.2015.godine.

Opširnije...

Danas su u Općini Ključ potpisani triparitetni ugovori između Općinskog načelnika profesora Nedžada Zukanovića i predstavnika trinaest privrednih subjekta. Prema ugovoru, ovim privrednicima će biti dodijeljeno po 2.000 KM novčane pomoći od strane Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće poplave na području Federacije BiH. Ukupan iznos za ovih trinaest privrednih subjekata, među kojima je i Udruženje kajakaški kanu klub je 26.000 KM. Sredstva su namijenjena za obnovu i remont preduzeća. Ovo je prvi vid pomoći za ključke privredne subjekte od strane Federalnog fonda kojima su poplave nanijele štetu na poslovnim objektima. 

Opširnije...

Na osnovu Odluke o broju i visini stipendija studenata u školskoj 2014/2015.godine Općinskog vijeća općine Ključ broj: 05-02-2868/14 usvojene na XXV sjednici Općinskog vijeća Općine Ključ održanoj dana 29.12.2014.godine i Pravilnika o utvrđivanju kriterija za dodjelu stipendija studentima sa područja općine Ključ broj:05-02-3135/13  od 30.12.2013.godine, Općinski načelnik Općine Ključ, raspisuje Konkurs za dodjelu stipendije redovnim studentima fakulteta i visokih škola za školsku 2014/2015.godinu

Opširnije...

Arhiva vijesti

Pogledajte cijelu arhivu vijesti >>

Javni pozivi i informacije
Dokumenti i PDF fajlovi Općine
Servis 48 - Podrška građanima
Vodič kroz Ključ
Media Ključ Portal
BH Sport