Zvanična stranica Općine Ključ

Općina Ključ ostvarila je izuzetno dobru saradnju sa UNDP-om.Zahvaljujući tome u toku ove godine počela je realizacija projekata od velikog značaja za razvoj lokalne zajednice koji se nalaze u Strategiji razvoja općine Ključ 2014/2023 godina. Projekti su raznovrsni i obuhvataju značanje infrastrukturne radove u Ključu kao i povezivanje lokalne zajednice i dijaspore. U ovoj godini očekuje se završetak projekta „Dogradnja infrastrukture u Industrijskoj zoni u Velagićima“ u iznosi od 48.453,80 koji finasira Švicarska agencija za razvoj SDC i UNDP a sufinansira općina Ključ u iznosu od 28.969,20 KM.

Opširnije...

Ovih dana glavna ulica u Ključu  je postala pravo gradilište. Izvode se radovi na tri izuzetno vrijedna i značajna infrastrukturna projekta koja će uveliko izmijeniti i doprnijeti ljepšem izgledu centra grada, ali i donijeti nove sadržaje u općinu Ključ U samo nekoliko metara u jednoj ulici nalazi se veliki broj bagera, kamiona i  radnika koji svakodnevno izvode radove na izgradnji i rekonstrukciji tri objekta koja bi uskoro trebala da daju novo ruho Ulici Branilaca BiH.
Općinski načelnik Nedžad Zukanović obišao je jučer ova radilišta i iskazao je svoje zadovoljstvo sa novim investicima. Ovom prilikom  investitorima je dao do znanja da mogu računati na svaki vid pomoći Općinskog načelnika kao i kompletne općinske administracije. 

Opširnije...

Na području općine Ključ u protekla četiri dana registrovano je osam potresa. Prema podacima entitetskih seizmoloških službi, četiri zemljotresa registrovana su u utorak, 9 decembra, u srijedu 10-og dva zemoljotresa i juče dva. Ova podrhavanja tla dešavaju se u rejonu mjesnih zajednica Velagići, Biljani i Krasulje. Jačina zemljotresa kretala se od 2,2 do 2,9 stepeni po Rihteru. Zemljotresi su se osjetili u užem epicentralnom području. Zemljotresi ovog intenziteta ne mogu izazvati materijalne štete na građevinskim objektima, ali ga stanovništvo osjeti. Općinska služba civilne zaštite je povodom toga u redovnom kontaktu sa republičkim hidrometeorološkim zavodom RS-a i federalnim hidrometeorološkim zavodom, odjelima za seizmologiju. 

Opširnije...

 

Općinski načelnik Nedžad Zukanović ulaže maksimalne napore kako bi obezbjedio sredstava za sanaciju i uređenje pristupnog puta MZ Humići koji je trenutno u jako lošem stanju. Općina Ključ obezbjedila je projektno-tehničku dokumentaciju za ovaj izuzetno važan infrastrukturni projekata , te se u skladu sa mogućnostima obezbjeđuju sredstva za izvođenje radova u fazama.  Projektom je obuhvaćeno da se radi sanacija i proširenje ovog puta u dužini od 1316 m. U srijedu je završena jedna faza radova na asfaltiranju ovog lokalnog puta  u dužini od 250 metara čija je vrijednost iznosila 50.000 KM. Ovaj projekat je jedan od prioritetnih općinskih projekata pa se nastavak radova očekuje već u narednoj godini. 

Opširnije...

U okviru projekta „ Migracije i razvoj “ koji Općina Ključ realizuje u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, Vladom Švicarske i Razvojnim programom Ujedinjenih nacija, u petak 05.12.2014.godine izvršena je podjela materijala za zasnivanje zasada malina. Kroz ovaj projekat predviđeno je da se za 10 korisnika koji su se prijavili na raspisani javni poziv, nabavi sadni materijal i sva potrebna oprema za sadnju 2 duluma maline po korisniku uz  sufinansiranje dijaspore u iznosu od 30% .

Opširnije...

Općinski načelnik općine Ključ , prof. Nedžad Zukanović potpisao je jučer (08.12.2014.godine) u Sarajevu sa Federalnim ministarstvom okoliša i turizma  Ugovor o implementaciji odobrenih sredstava za sufinansiranje projekata za zatvaranje tehničkih, neuređenih općinskih deponija, unaprjeđenje rada postojećih regionalih centara za upravljanje komunalnim otpadom i tehničko unaprjeđenje postojeće infrastrukture i postrojenja za upravljanje komunalnim otpadom na području Federacije Bosne i Hercegovine za 2014.godinu.  Odobrena sredstva u iznosu od 60.060,00 KM će se koristiti za „Projekat zatvaranja općinske deponije II faza) čijom implementacijom će se obezbjediti izrada glavnog građevinskog projekta za zatvaranje općinske deponije na Pećima. 

Opširnije...

Arhiva vijesti

Pogledajte cijelu arhivu vijesti >>

Javni pozivi i informacije
Dokumenti i PDF fajlovi Općine
Servis 48 - Podrška građanima
Vodič kroz Ključ
Media Ključ Portal
BH Sport