Zvanična stranica Općine Ključ

Povodom početka nove školske godine u ime Općine Ključ  i svoje lično svim učenicima upućujem iskrene čestitke uz želje da se uspješno nosite sa svim školskim obvezama, te se obogatite novim znanjima, iskustvom i prijateljstvima. Posebne čestitke upućujem za one najmlađe što će po prvi put sjesti u školske klupe, te želim da Vam školski dani budu sretni, a polazak u školu bude početak lijepoga što će ispuniti Vaše djetinjstvo.

Opširnije...

Općinsko vijeće općine Ključ održalo je u petak svoju 21. redovnu sjednicu općinskog vijeća. Usvojeni dnevni red bio je bez dopuna i izmjena pa su vijećnici raspravljali o šesnaest tačaka dnevnog reda. Na samom početku sjednice, vijećničku zakletvu položio je Senad Kulosman, poslanik ispred SDP-a Ključ, koji je u Vijeću zamijenio dosadadašnjeg vijećnika Ibrahima Zukanovića koji je podnio ostavku u redovnoj proceduri podnesenoj CIK-u zbog preuzimanja funkcije direktora JP Ukus a čije su funkcije nespojive. Kod tačke Izvještaj o izvršenju odluka i zaključaka sa prethodne sjednice, predsjedavajući Općinskog vijeća Adem Crnalić predložio je zaključak da se prilikom donošenja odluka i zaključaka općinskog vijeća navode i rokovi do kojih bi određene općinske službe, javna preduzeća ili ustanove trebali poštivati prilikom realizacije a radi same efikasnosti donesenih odluka i zaključaka. Ova tačka usvojena je uz ovaj prijedlog predsjedavajućeg općinskog vijeća.

Opširnije...

U mjesnoj zajednici Ključ aktuelni su radovi na više infrastrukturnih projekata. Već smo pominjali kako se vrše radovi na pripremi za asvaltiranje ulice Kulina bana a u toku su radova i na dva nova projekta. Radi se o projektima, koji se prema odluci Općinskog vijeća, financiraju od sredstava dobivenih od Unsko-sanskih šuma a riječ je o asvaltiranju dijela parkinga kod Policijske stanice Ključ u dužini od 20 metara te asvaltiranje prilaznog puta u naselje luke u dužini od 105 metara. Angažman na ovim poslovima dobilo je preduzeće Divel d.o.o. a vrijednost projekata iznosi deset, odnosno četrnaest hiljada maraka po projektu. Investitor ovih radova je općina Ključ a implementator JU Općinski fond za stambeno komunalnu djelatnost i infrastrukturu.

Opširnije...

U ovoj sedmici započeće se sa izvođenjem radova na asfaltiranju dijela stare ceste u MZ Velagići, tačnije od spomen obilježja na Pudin Hanu u pravcu Velagića. Izvođač radova je firma Divel doo. Općina Ključ obezbijedila je sredstva za ovu namjenu od naknada iz GSM licence. Pored ovih aktivnosti u mjesnoj zajednici Velagići raspisan je i Javni poziv za odabir najpovoljnijeg izvođača radova za asfaltiranje dijela puta Pudin Han-Hadžići i dijela puta prema Palini, a čiji investitor će biti takođe općina Ključ.

Opširnije...

Za Sanicu, Saničane, općinu Ključ ali i cijeli kanton slijede bolji dani. Šumsko privredno društvo Unsko-sanske šume kupilo je danas Drvnu industriju Sanica. Naime, danas je u Sudu u Bihaću upriličeno otvaranje ponuda u predmetu prodaje Drvne industrije Sanica. Kako nam je kazao općinski načelnik prof. Nedžad Zukanović najbolji ponuđač bile su Unsko sanske šume koje su kupile DI Sanicu. Spremnost da preuzmu DI Sanicu već ranije iskazale su Vlada Unsko-sanskog kantona i Unsko-sanske šume. Činu otvaranja ponuda, prisustvovali su i bivši uposlenici DI Sanice koji nisu krile oduševljenje ovim ishodom.

Opširnije...

Općina Ključ u saradnji sa UNDP – Projekat „Migracije i razvoj“ raspisuje JAVNI    POZIV  za odabir korisnika/ca za podizanje 0,2 ha (2 dunuma) malinjaka po korisniku na području općine Ključ za jesenju sadnju 2014.godine. Poziv je otvoren od 06.08. do 20.08.2014.godine. Sve dodatne informacije o Javnom pozivu, općim i dodatnim kriterijima i potrebnoj dokumentaciji za prijavu na poziv možete pogledati OVDJE.
 

Arhiva vijesti

Pogledajte cijelu arhivu vijesti >>

Javni pozivi i informacije
Dokumenti i PDF fajlovi Općine
Servis 48 - Podrška građanima
Vodič kroz Ključ
Media Ključ Portal
BH Sport