Zvanična stranica Općine Ključ

U povodu dvadeset i druge godišnjice od formiranja 5. korpusa danas je u Ključu priređena posjeta šehidskom mezarju. Predstavnici organa uprave općine Ključ zajedno sa pripadnicima boračkih populacija iz Ključa i Bihaća te Medžlisa IZ Ključ polaganjem cvijeća i učenjem fatihe odali su počast svim poginulim pripadnicima Armije R BiH. Posjetu centralnom šehidskom mezarju u Ključu organiziralo je Udruženje porodica šehida i poginulih boraca, čiji je predsjednik Emsud Mešić ovom prilikom uputio čestitku svim nekadašnjim pripadnicima 5. korpusa i građanima USK-a u povodu dvadeset i druge godišnjice 5. korpusa. Peti korpus formiran je 21.oktobra 1992. godine, a narod ga je nazvao “Sila nebeska”.

Opširnije...

U industrijskoj zoni Velagići započeti su radovi na realizaciji Projekta vodosnadbijevanja poslovne zone Velagići. Na izradi projektnog zadatka radio je projektni tim Komunala doo iz Sarajeva zajedno sa Javnim preduzećem Ukus iz Ključa. Investitor ovog projekta je UNDP sa oko 37.000 KM i općina Ključ sa učešćem od oko 22.000 KM. Ukupna vrijednost radova procijenjena je na 69.000 KM sa PDV-om. Izvođač radova je konzorcij a nosilac radova ispred konzorcija je JP Ukus Ključ sa firmama Šim Komerc i Komunala doo. Radi se o izgradnji nove vodovodne i hidrantske mreže u poslovnoj zoni Velagići sa mogućnošću priključka velikog broja novih poslovnih objekata.

Opširnije...

JP“ Direkcija cesta Federacije Bosne i Hercegovine“ Sarajevo u okviru Projekta hitnog oporavka od poplava koji se finansira sredstvima Svjetske banke,  u narednom periodu vršit će sanaciju putne mreže u njenoj nadležnosti, oštećenih usljed poplava. Za područje općine Ključ odobrena je sanacija puta M-15 Ključ- Zgon-Sokolovo-S.Most , na zabilježenim lokacijama oštećenja puta uzrokovano pojavom odrona i klizišta od kojih je najizraženija lokacija most Banjica. S tim u vezi, a u cilju uvjeta zaštite okoliša u ovom slučaju zaštite vodotoka rijeke Sane organizuje se Javna rasprava na Ček listu za LOT 1 Kamičak – Ključ.

 

Opširnije...

Općinska izborna komisija Ključ obradila je rezultate sa svih redovnih biračkih mjesta, njih ukupno dvadeset (jedno biračko mjesto predviđeno za glasanje u odsustvu i izdavanje nepovrđenih glasačkih listića) na području osnovne izborne jedinice Ključ. Ovi rezultati su nepotpuni iz razloga što utvrđivanje rezultata sa biračkih mjesta za glasanje u odsustvu, nepotvrđenim glasačkim listićima kao i rezultate glasanja putem pošte obrađuje Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine putem glavnog centra za brojanje i oni će u narednom periodu biti dostupni na službenoj sranici CIK-a BiH-a i pridodati rezultatima glasanja sa redovnih biračkih mjesta.

Opširnije...

U četvrtak je u Sanici svečano ozvaničen završetak radova, odnosno projekt rekonstrukcije i asfaltiranja dionice ceste koji vodi od Sanice  prema Laništu.  Nova dionica asvaltiranog puta je u dužini od gotovo 900 metara. Direkcija regionalnih cesta Unsko-sanskog kantona u ovom dijelu ključke općine ima u planu nastaviti sa izgradnjom cesta kako bi se olakšao život mještanima Sanice. Vlada Unsko-sanskog kantona u rekonstrukciju i asfaltiranje puta izdvojila je 197.000 KM. Prilikom realizacije ovoga projekta, kako je istakao Amel Alagić, direktor Direkcije za ceste, ostvarene su određene uštede, te će ta sredstva biti  uložena  u druge projekte u ovoj mjesnoj zajednici.

Opširnije...

Povodom višednevnog protesta našeg sugrađanina Čakanović Senada, ispred  zgrade Općine Ključ Općinski načelnik upućuje sljedeće saopćenje za javnost:Izražavamo žaljenje zbog situacije u kojoj se našao naš sugrađanin ali istovremeno  i neslaganje sa njegovim postupkom , kako zbog tvrdnji navedenih na transparentima  te  zbog njegove konstatacije da je za njegove nedaće i probleme sa porodicom Mušanović, kriv Organ uprave. Ističemo da je istina drugačija, s obzirom da je problem koji je istaknut od sugrađanina Čakanovića, datira od 2002.godine, od prvog podnošenja zahtjeva Općini Ključ, pa do konačnog rješavanja u upravnom postupku, o čemu svjedoče dokumenta koja možete pogledati OVDJE

Opširnije...

Arhiva vijesti

Pogledajte cijelu arhivu vijesti >>

Javni pozivi i informacije
Dokumenti i PDF fajlovi Općine
Servis 48 - Podrška građanima
Vodič kroz Ključ
Media Ključ Portal
BH Sport