Zvanična stranica Općine Ključ

Na osnovu člana 75. i  84. Zakon o državnim službenicima i namještenicima u organima državne službe Unsko-Sanskog kantona („Službeni glasnik USK“, broj: 5/12) i člana 47,Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Jedinstvenog općinskog organa uprave općine Ključ-Prečišćeni tekst broj: 05-49- 1506/14 od 23.06.2014. godine Općinski načelnik općine Ključ raspisuje : Javni oglas za prijem pripravnika u radni odnos u općinu Ključ

1. Pripravnik srednje stručne spreme (SSS) IV stepen - gimnazija, upravna škola, ekonomski ili tehnički smjer na period trajanja pripravničkog staža od 6 (šest) mjeseci u Službu za prostorno uređenje, stambeno-komunalne i imovinsko-pravne poslove -  1 (jedan) izvršilac
2. Pripravnik srednje stručne spreme (SSS) IV stepen–geodetska škola na period trajanja pripravničkog staža od 6 (šest) mjeseci u Službu za geodetske poslove i katatstar nekretnina..- 1 (jedan) izvršilac

Opširnije...

Zgradu suda u Ključu posjetili su predstavnici Ministarstva pravosuđa Unsko-sanskog kantona, Enes Selman predsjednik Općinskog suda Sanski Most sa saradnicima te predstavnici organa uprave na čelu sa načelnikom prof. Nedžadom Zukanovićem. Oni su sa izvođačem radova obišli zgradu suda koja je adaptirana i obnovljena a potom je razgovarano o narednoj fazi u procesu uspostavljanja stalnog odjeljenja suda u Ključu.Podsjećamo da je prestrukturiranjem pravosuđa već više od deset godina ukinut Općinski sud u Ključu. Građani Ključa su za ostvarivanje svojih ličnih prava morali ići u Sanski Most. Nakon višegodišnje borbe i uloženog truda predstavnika lokalnih vlasti dolazi do izmjena Zakona o sudovima u FBiH te je osnovnano odjeljenje suda u Ključu izvan sjedišta suda.

Opširnije...

Općinsko vijeće općine Ključ u ponedjeljak je održalo svoju XXII sjednicu na kojoj je razmatran dnevni red od 12 tačaka. Vijećnici su usvojili Odluku o sufinasiranju nabavke sanitetskog vozila u iznosu od 12.000 KM za potrebe JU „Dom zdravlja“ Ključ,odnosno za prevoz hroničnih bubrežnih bolesnika naše općine na dijalizu. Inače akcija prikupljanja sredstava za kupovinu ovog vozila traje već duže vrijeme a članovi Udruženja hroničnih bubrežnih bolesnika su uspjeli prikupiti 11.000 KM. Vlada USK-a je donirala 20.000 KM a ostatak sredstava će odlukom vijećnika općine Ključ biti obezbijeđen iz budžeta općine, odnosno rebalansom budžeta u narednom periodu. Prema riječima Nermine Krivić, koja je i incijator ove akcije nabavka specijaliziranog vozila je od velikog zanačaja za bubrežne bolesnike naše općine koji radi dijalize tri puta sedmično odlaze u Bihać. 

Opširnije...

Općinski načelnik prof. Nedžad Zukanović uručio je novčanu pomoć za trideset i jednog učenika čiji su roditelji slabog imovinskog stanja. Načelnik Zukaović dodijelio je po pedeset konvertibilnih maraka iz općinskog budžeta za ovu djecu iz socijalno ugroženih porodica a na prijedlog sve tri osnovne škole. Tako je jednokratna novčana pomoć dodijeljena za deset učenika iz osnovnih škola u Sanici i Ključu i za jedanaestero djece u osnovnoj školi Velagići.

Opširnije...

Općina Ključ u saradnji sa UNDP – Projekat „Migracije i razvoj“ objavljuje ponovljeni Javni poziv za odabir korisnika/ca za podizanje 0,2 ha (2 dunuma) malinjaka po korisniku na području općine Ključ za jesenju sadnju 2014.godine. Poziv je otvoren od 22.09. do 30.09.2014.godine. Projektom je predviđena nabavka 20.000 komada kontejnerskih sadnica malina za površinu od 2,0 ha (20 dunuma), nabavka 10 bačvi i sistema za navodnjavanje kap po kap, nabavka materijala za izradu naslona i špalira, nabavka mineralnih đubriva i sredstva za zaštitu malinjaka za prvu godinu i nabavka 10 motornih-leđnih prskalica.

Opširnije...

Udruženje patriotske lige naše općine je u protekla dva dana obilježilo Dan patriotske lige Ključa. Centralno obilježavanje Dana patriotske lige održana je u nedjelju svečanom akademijom u domu kulture. Svečanoj akademiji prisustvovao je veliki broj građana, ratnih veterana, patriota kao i najviši dužnosnici saveza patriotske lige BiH. Prisutnima su se obratili Asim Egrlić predsjednik patriotske lige Ključa, načelnik općine Ključ prof. Nedžad Zukanović potom Besim Dizdarić, Đevad Tosunbegović predsjednik skupštine patriotske lige BiH i predsjednik patriotske lige BiH Salih Kulenović. Tokom akademije istaknuto je kako je potrebno podsjećanje na događanja iz ‘91 i ‘92 godine da se ne zaboravljaju i da nam se genocid nikad ne ponovi. 

Opširnije...

Arhiva vijesti

Pogledajte cijelu arhivu vijesti >>

Javni pozivi i informacije
Dokumenti i PDF fajlovi Općine
Servis 48 - Podrška građanima
Vodič kroz Ključ
Media Ključ Portal
BH Sport