Zvanična stranica Općine Ključ

Svim sugrađanima pravoslavne vjeroispovijesti, u ime općine Ključ i u svoje lično ime upućujem najiskrenije čestitke – sretan Vaskrs! Želim da vam Vaskrs donese sreću i napredak, da ovaj veliki praznik provedete u dobrom zdravlju i raspoloženju u krugu svojih najbližih, te da radost ovog praznika podijelite sa susjedima, prijateljima i svim ljudima dobre volje.

OPĆINSKI NAČELNIK

Nedžad Zukanović, prof.

Opširnije...

Povodom Međunarodnog praznika rada, 1. maja, u ime općine Ključ i u svoje lično ime svim građanima upućujem najiskrenije čestitke. Želim da ovaj praznik provedete u vedrom raspoloženju u krugu porodice i prijatelja. Također, želim vam mnogo uspjeha u životu i radu uz obavezu da svi zajedno gradimo bolji Ključ u kojem će svaki pojedinac imati jednake mogućnosti da dostojno živi od svog poštenog i predanog rada.

OPĆINSKI NAČELNIK

Nedžad Zukanović, prof. 

Opširnije...

Općinski načelnik Nedžad Zukanović danas je u Sarajevu potpisao Ugovor o formiranju namjenskog depozita sa Razvojnom bankom FBiH kojim će se na područje Ključa plasirati kreditna linija u iznosu od milion i 400 hiljada KM. Radi se o izuzetno povoljnoj kreditnoj liniji namijenjenoj ključkim poduzetnicima koja će služiti isključivo za ulaganje na području Ključa, a gdje će kamate subvencionirati općina Ključ u iznosu od  220.000,00 KM.

Opširnije...

Služba za razvoj, privredu i zajedničke poslove općine Ključ obavještava poljoprivredne proizvođače rokovima za podnošenje prijava početka/završetka proizvodnji i rokovima za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na  federalne novčane podrške u 2016. godini. Prijave proizvodnji izvršiti u propisanim rokovima.

Opširnije...

Općinsko vijeće općine Ključ danas je održalo svoju 39. sjednicu. Na samom početku sjednice Općinski načelnik Nedžad Zukanović u skladu sa svojim ovlastima povukao je sa dnevnog reda 5 tačaka: Odluku o plaćama i naknadama Općinskog načelnika, Općinskog pravobranioca, savjetnika Općinskog načelnika, državnih službenika, namještenika i zaposlenika u Jedinstvenom općinskom organu uprave općine Ključ, Odluke o usvajanju Urbanističkih projekata „Poslovni blok I“ i „Stambeno-poslovni blok II“, te Izvještaj o radu i Plan rada Crvenog križa Ključ.

Opširnije...

U Federaciji Bosne i Hercegovine, kantonima i u pojedinim općinama donesene su srednjoročne strategije razvoja, što je slučaj i sa općinom Ključ. Ove godine Općina je za subvencije za poticaj razvoja, poduzetništva i obrta predvidjela budžetska sredstva u iznosu od 50.000,00 KM.

Opširnije...

Arhiva vijesti

Pogledajte cijelu arhivu vijesti >>

Javni pozivi i informacije
Dokumenti i PDF fajlovi Općine
Servis 48 - Podrška građanima
Vodič kroz Ključ
Media Ključ Portal
BH Sport