Zvanična stranica Općine Ključ

U utorak, 28.03.2017. godine u Općini Ključ održan je sastanak po pitanju "Rješavanja problema u oblasti zdravstvene zaštite sa kojima se susreću stanovnici općine Ključ, a koji se odnose na ostvarivanje prava sekundarne zdravstvene zaštite u zdravstvenim ustanovama JZU Opća bolnica u Sanskom Mostu i ZU Kantonalna bolnica "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću. Sastanakom je predsjedavao Općinski načelnik Nedžad Zukanović, a prisutni na istom su bili: Ministar zdravstva i socijalne politike USK - Salih Mesić, Aida Blažević - sektor za zdravstvo, Direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja USK - Almin Handanagić, Dr. Mustafa Alagić - Opća bolnica Sanski Most, Almir Kovačević - Kantonalna bolnica "Dr. Irfan Ljubijankić", Zuhra Dizdarević - pomoćnik direktora Kantonalne bolnice za nemedicinski sektor, Dr. Sabina Kadrić - direktor Doma zdravlja Ključ, Dr. Emil Koljić - Dom zdravlja Ključ, Dr. Behzad Hadžić - Dom zdravlja Ključ, Mirela Grbić i Damir Cerić ispred Opće bolnice Sanski Most, Haris Smajić - Općinski vijećnik, Adem Crnalić - predsjedavajući OV-a i Hamdija Dučanović - v.d. Sekretar OV-a.

Opširnije...

 

OBAVIJEST – JAVNI KONKURS

 

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta raspisuje:

 

JAVNI  KONKURS

za odabir korisnika kreditnih sredstava po Programu

„Kreditni poticaj razvoja poduzetništva i obrta“ za 2017. godinu

 

Predmet Javnog konkursa je prikupljanje prijava za odabir korisnika kreditnih sredstava, iz sredstava koja su na računu namjenskog depozita Vlade Federacije BiH - Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta kod Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Banka), a radi realizacije Programa „Kreditni poticaj razvoja, poduzetništva i obrta“ za 2017. godinu.

Opširnije...

Učenici Osnovne škole ¸¸Ključ¨posjetili su Načelnika Općine Ključ gosp.Nedžada Zukanovića s kojim su razgovarali o aktivnostima koje učenici provode u sklopu sekcije ¨CIVITAS". Učenici su predstavili svoju temu ¸o sigurnosti na internetu i o onome što planira uraditi kako bi promovisala temu,a i uputila učenike i roditelje da što sigurnije koriste internet te ih upoznala o opasnostima koje vrebaju na internetu.

Opširnije...

Sekcija ''CIVITAS'' iz JU OŠ ''Velagići" u Velagićima ove godine odabrala je temu i realizirala projekt građanin: "PROBLEM KLAĐENJA I KOCKANJA MALOLJETNIKA." Cilj i svrha ovog projekta je podizanje svijesti kod mladih u cilju prevencije i sprečavanja maloljetnika u igrama na sreću, te da građani shvate ozbiljnost ovog problema i da se zajedno, tj., edukacijom suprostavimo njegovoj rasprostranjenosti. 

Opširnije...

Sekcija ''CIVITAS'' iz JU OŠ ''SANICA u Sanici ove godine odabrala je temu i realizirala projekt: ,,Misli globalno, djeluj lokalno''. Cilj i svrha projekta jeste organizacija i rad učenika sa namjerom obezbjeđivanja sredstava za učenike maturante radi odlaska na maturalnu ekskurziju.

Opširnije...

Preko 250 gostiju okupilo se u četvrtak 16.3.2017. godine u Meeting Pointu u Sarajevu na predstavljanju nove Strategije saradnje Švicarske u Bosni i Hercegovini za period od 2017. do 2020 (http://bit.ly/2n38J7D). Švicarska nudi saradnju BiH pružanjem finansijske podrške u vrijednosti 74 miliona CHF i dijeljenjem znanja i stručnosti u oblastima u kojima Švicarska ima dokazano iskustvo.

Opširnije...

Arhiva vijesti

Pogledajte cijelu arhivu vijesti >>

 

Javni pozivi i informacije
Dokumenti i PDF fajlovi Općine
Servis 48 - Podrška građanima
Vodič kroz Ključ
Media Ključ Portal
BH Sport