Zvanična stranica Općine Ključ

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora, pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, u sklopu programa „Da se ne zaboravi“ organizovalo je obilježavanje Dana logora Stara Gradiška.

Opširnije...

Danas je u Ključu upriličeno potpisivanje ugovora između predstavnika Službe za zapošljavanje USK-a i poljoprivrednika koji su aplicirali na programe zapošljavanja i samozapošljavanja u poljoprivredi. Interes poljoprivrednika i javnosti u USK-u za ovaj Program poticaja i raspisani Javni poziv bio je iznad očekivanja, što je rezultiralo velikim brojem prijavljenih aplikanata iz USK. 

Opširnije...

U toku su radovi na restauraciji bine u Domu kulture u Ključu čijom realizacijom će ovaj objekat pružati još kvalitetnije mogućnosti za izvođenje sadržaja iz domena kulture, ali i ostalih manifestacija različitog karaktera.

Opširnije...

U okviru projekta Migracije i razvoj 1 i 2, nakon uspješno implementiranih projekata podizanja zasada aronije i malina, preostali ušteđeni novac, te dodatna novčana sredstva od donatora, pomogli su općini Ključ i općinskim službama da izvrše nabavku aparata za mjerenje vlažnosti tla, koje su danas podijelili korisnicima programa. 

Opširnije...

Služba za razvoj, privredu i zajedničke poslove obavještava sve poljoprivredne proizvođače s područja općine Ključ da je Federalno Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica objavilo Javni oglas za podnošenje prijava za programe pomoći održivog povratka u cilju podrške zapošljavanju/samozapošljavanju povratnika u poljoprivredi na prostoru Bosne i Hercegovine.

 

Opširnije...

Na osnovu Odluke o broju i visini stipendija studenata u školskoj 2015/2016.godine Općinskog vijeća općine Ključ broj: 05-02-2536/15 usvojene na XXXV sjednici Općinskog vijeća Općine Ključ održanoj dana 30.12.2015.godine i Pravilnika o utvrđivanju kriterija za dodjelu stipendija studentima sa područja općine Ključ broj:05-02-2539/15 od 28.12.2015.godine, Općinski načelnik općine Ključ, raspisuje Konkurs za dodjelu stipendije redovnim studentima fakulteta i visokih škola za školsku 2015/2016.godinu.

Opširnije...

Arhiva vijesti

Pogledajte cijelu arhivu vijesti >>

Javni pozivi i informacije
Dokumenti i PDF fajlovi Općine
Servis 48 - Podrška građanima
Vodič kroz Ključ
Media Ključ Portal
BH Sport