Zvanična stranica Općine Ključ

Udruženje porodica šehida Općine Ključ u utorak 30.06.2015. godine održali su sastanak s načelnikom općine Ključ Nedžadom Zukanovićem. Predstavnici udruženja su načelnika upoznali sa svojim dosadašnjim radom i aktivnostima koje ovo udruženje redovno provodi. Na sastanku se prvenstveno razgovaralo o postavljanju Spomen ploče nekadašnjem profesoru ove ustanove prof. Omeru Filipoviću koji je mučki  ubijen u koncentracionom logoru Manjača 27.jula 1992. godine. 

Opširnije...

Poljoprivredni proizvođači sa prostora Unsko-sanskog kantona jučer su protestnom vožnjom iskazali svoje nezadovoljstvo spram odnosa Vlade FBiH prema ovoj populaciji. Kašnjenja u isplaćivanju poticaja dovela su do stvaranja višemilionskih obaveza prema poljoprivrednicima koji to više ne žele trpiti.
Protestnu vožnju i okupljanje ispred zgrade Općine održali su i članovi Udruženja poljoprivrednika Ključka dolina a predsjednik Udruženja Senad Bilajac upoznao je općinskog načelnika prof. Nedžada Zukanovića sa Zahtjevima Saveza poljoprivrednika koji su upućeni Federalnoj vladi i Vladi USK-a. Kažu, ukoliko se ne ispoštuju ovi zahtjevi, poljoprivrednici će od 15. jula poduzeti radikalnije mjere i masovnije proteste.

Opširnije...

Članovi Udruženja poljoprivrednika Ključka dolina, njih oko šezdesetak, iskazalo je danas svoje nezadovoljsvo protestnom vožnjom traktorima kroz glavnu gradsku ulicu u Ključu. Poljoprivrednici su se zaustavili pred zgradom općine Ključ, gdje su se sastali sa općinskim načelnikom Nedžadom Zukanovićem.

Opširnije...

Općinska Komisija za ocjenu projektnih prijedloga donijela je odluku o tome koje će projekte financirati općina Ključ u 2015. godini, a na osnovu javnog poziva upućenog organizacijama civilnog društva, odnosno, nevladinim organizacijama. 

Opširnije...

Služba za razvoj, privredu i zajedničke poslove ovim putem obavještava poljoprivredne proizvođače i sve zainteresovane građane sa područja općine Ključ da je u sklopu programa „Migracije i razvoj II“ kojeg finansiraju Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, Švicarska Vlada i UNDP, Općini Ključ odobren projekat pod nazivom „Razvoj lokalne zajednice u saradnji sa migrantima“, a s ciljem podizanja zasada aronije u ukupnoj površini od 50 dunuma.

Opširnije...

U cilju uspješne realizacije lokalne strategije razvoja i njenih prioritetnih projekata u saradnji sa zainteresovanim pojedincima, institucijama i preduzećima Općina Ključ organizuje Poslovno-investicioni forum dana 24.07.2015.godine /petak/.

Opširnije...

Arhiva vijesti

Pogledajte cijelu arhivu vijesti >>

Javni pozivi i informacije
Dokumenti i PDF fajlovi Općine
Servis 48 - Podrška građanima
Vodič kroz Ključ
Media Ključ Portal
BH Sport