Zvanična stranica Općine Ključ

Obavještavaju se građani sa područja općine Ključ kao i sva fizička i pravna lica  koji na području Općine Ključ imaju stambeni, poslovni , gospodarski, pomoćni,privredni ili infrastrukturni objekat bez  propisne investiciono tehničke dokumentacije  odnosno  oni koji još uvijek nisu podnijeli nadležnoj općinskoj Službi urbanizma zahtjev za legalizaciju nelegalno izgrađenih objekata , da to još uvijek mogu učiniti  najkasnije do 31.12.2016 godine.

 

Opširnije...

Juče je Općinski načelnik prof. Nedžad Zukanović posjetio gradilište vodovodnog bazena u naselju Crljeni, koji je potpuno uništen u klizištima prošle godine. Projektom je predviđeno da se sanacija uništenog vodovodnog bazena odvija u pet faza. Radovi su započeli 13.7.2015 i do sada je  završena  izgradnja pristupnog puta u dužini od 50 m, otklanjan je naneseni materijal sa i oko pumpne stanice,  te je rasčišćen prostor kapitaže odnosno izvora za napajanje vodovoda. Trenutno se radi na izgradnji rezervoara na datom lokalitetu i betoniranju pumpne stanice.

Opširnije...

U organizaciji Općine Ključ danas je obilježena dvadesettreća godišnjica od ubistva profesora Omera Filipovića. Tim povodom danas su, uz prisustvo porodice rahmetli Omera Filipovića, predstavnika Medžlisa Islamske zajednice Ključ, predstavnika Općine Ključ na čelu sa Općinskim načelnikom Nedžadom Zukanovićem, delegacije Udruženja logoraša, Patriotske lige i drugih boračkih udruženja, te građana općine Ključ polaganjem cvijeća i učenjem fatihe prisjetili se lika i djela rahmetli Omera.

Opširnije...

Općina Ključ se i ove godine uključila u poticajne mjere Fedralnog zavoda za zapošljavanje pod nazivom “Program javnih radova 2015” kojima je predviđeno privremeno  zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba koje vrlo teško pronalaze posao. Cilj ovog programa je, društveno korisnim radom povećati zaposlenost  , ublažavanje socijalnih posljedica nezaposlenosti, te integracije na tržište rada kroz vremenski ograničeni radni angažman i društveno koristan rad. 

Opširnije...

U cilju uspješne realizacije lokalne strategije razvoja i njenih prioritetnih projekata, Općina Ključ danas je organizovala  “Poslovno-investicioni forum”. Namjera ovog foruma je  da bude prepoznat kao tradicionalno mjesto promocije privatnih biznisa, razmjene iskustava i znanja umrežavanja poslovnih aktivnosti u organizaciji Općine Ključ i partnera. 

Opširnije...

U subotu 25.7 u Ključu će se održati jedna od najvećih manifestacija u USK-a i najmasovniji rafting karavan u našoj zemlji koji već niz godina privlači mnogobrojne posjetitelje iz BiH ali i turiste zapadno-evropskih zemalja.Svojim brojnim sadržajima na vodi, prirodnim ljepotama grada Ključa ali i izuzetno dobrom organizacijom Ključka regata je izrasla u prepoznatljiv brend općine Ključ i USK-a.

Opširnije...

Arhiva vijesti

Pogledajte cijelu arhivu vijesti >>

Javni pozivi i informacije
Dokumenti i PDF fajlovi Općine
Servis 48 - Podrška građanima
Vodič kroz Ključ
Media Ključ Portal
BH Sport