Zvanična stranica Općine Ključ

Općina Ključ u saradnji sa UNDP – Projekat „Migracije i razvoj“ raspisuje JAVNI    POZIV  za odabir korisnika/ca za podizanje 0,2 ha (2 dunuma) malinjaka po korisniku na području općine Ključ za jesenju sadnju 2014.godine. Poziv je otvoren od 06.08. do 20.08.2014.godine. Sve dodatne informacije o Javnom pozivu, općim i dodatnim kriterijima i potrebnoj dokumentaciji za prijavu na poziv možete pogledati OVDJE.
 

Ključka regata jučer je proslavila svoj 18 rođendan.Uz pjesmu, muziku i nezaboravan doživljaj sa starta u Velečevu ove godine krenulo je   500 učesnika u 60 čamaca.  Pored domaćih učesnika, rijekom Sanom, dionicom od Velečeva do Repuha, plovili su i mnogobrojni gosti iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i  regije. Nezaboravnom  doživljaju koji nudi ova regata prepustio se i načelnik Općine Nedžad Zukanović koji je zvanično otvorio regatu.Nakon regate za sve učesnike u poslijepodnevnim satima priređen je bogat zabavni program u kojem su između ostalog nastupili Ključani Hamić i Safet Egrlić.Dobru i kvalitetnu promociju prirodnih ljepota ključke općine, svake godine  pa tako i ove potvrdili su  domaći i strani učesnici, koji su uživali u vožnji na rijeci Sani.

Opširnije...

U subotu, 02. avgusta 2014. godine, zadnjeg dana trodnevne zvanične posjete poplavljenim područjima i općinama kojima UNDP pruža pomoć u razvoju kapaciteta i poboljšanju uslova života za bh. građane, gospođa Zahira Virani je posjetila općinu Ključ. U Ključu je  zamjenica rezidentnog predstavnika zajedno sa gospodinom Zukanovićem, načelnikom općine Ključ, najavila  početak radova na obnovi vodovoda u naseljima Crljeni i Banjica, koja su pretrpjela velike štete zbog klizišta nastalih tokom poplava.

Opširnije...

U Domu Kulture Ključ sinoć je održana već tradicionalna manifestacija „Ključani svom gradu“. Organizator ovogodišnje manifestacije je Udruga Ključana i prijatelja Ključa „Stjepan Tomašević“ i Centar za lokalni razvoj i dijasporu Ključ. Predsjednik Udruge Ključana, Vinko Blažević i društveni vodič CLDD , Šefika Muratagić prilikom obraćanja prisutnima istakli su potrebu što boljeg međusobnog povezivanja i saradnje između Ključana u dijaspori i općine Ključ te su  uručili  zahvalnice pojedincima i ustanova za doprinos u organizaciji manifestacije. Na koncertu su nastupili brojni domaći izvođači kao i KUD „Rešetari“ te naša kulturnoumjentička društva, priredivši domaćoj publici nesvakidašnji ugođaj. Manifestacija „Ključani svome gradu „ je humanitarnog karaktera i ove godine posvećena je porodici Bulut koja je u proteklim elementarnim nepogodamam koje su zadesile naš grad izgubila krov nad glavom .  Svi prisutni imali su priliku donirati svoje dorovoljne priloge i na taj način pomoći ovoj porodici da do zime dobije svoj dom.

Opširnije...

Veliki broj građana općine Ključ koji živi i radi u inostranstvu želi ostvariti saradnju sa matičnom općinom kao i dati svoj doprinos u razvoju općine. S tim u vezi , u sklopu manifestacije „Ključko ljeto 2014“, u Ključu je juče priređen okrugli sto na temu „Dani dijaspore kao poslovno-investicioni forum“. Organizator je općina Ključ u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, Uredom za saradnju Ambasade Švicarske i Razvojnim programom Ujedinjenih nacija u okviru projekta „Migracije i razvoj“.Uvodnim izlaganjem Forum je zvanično otvorio Općinski načelnik općine Ključ Nedžad Zukanović koji je tom prilikom istakao da Ključ vidi veliki potencijal u svojoj dijaspori, ali da i dalje moramo raditi na jačanju njihovog povjerenja u lokalnu zajednicu.

Opširnije...

U Petak 1.8.2014.godine je u Ključu otvorena trodnevna manifestacija „Ključko ljeto 2014“. Manifestaciju je proglasio otvorenom općinski načelnik prof. Nedžad Zukanović na Trgu Alije Izetbegovića gdje je upriličen sajam domaćih proizvoda pod nazivom „Obrtom kroz tradiciju“.”Na ovom sajmu učešće je uzelo dvadeset i pet izlagača iz Velike Kladuše, Bihaća, Travnika, Sarajeva i Ključa a sajam se po prvi put održava u organizaciji Općeg udruženja obrtnika općine Ključ. Cilj nam je da ova manifestacija preraste u tradiciju kazao nam je predsjednik Općeg udruženja obrtnika i predsjedavajući Općinskog vijeća Adem Crnalić.

Opširnije...

Arhiva vijesti

Pogledajte cijelu arhivu vijesti >>

Javni pozivi i informacije
Dokumenti i PDF fajlovi Općine
Servis 48 - Podrška građanima
Vodič kroz Ključ
Media Ključ Portal
BH Sport