Zvanična stranica Općine Ključ

U sklopu provedbe UNDP  projekta energetske efikasnosti i utopljavanja školskih objekata postavkom termo-fasade, termo-izolacije i nove stolarije, ministar građenja, prostornog uređenja i zaštite okoliša  u Vladi USK Tahir Nuhić, s načelnicom Odjeljenja za zaštitu okoliša i komunalne djelatnosti Mersijom Talić  posjetio je   u četvrtak općinu Ključ u kojoj se odvijaju radovi na s postavci termo-fasade na zgradi  Mješovite srednje škole Ključ. Plasiranjem milion maraka mi smo direktno uštedjeli 200.000,00 KM. Mi trenutno imamo 214 objekata koji su u ingerenciji Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša koji za grijanje troše 8.700.000,00 KM. Po projektima energetske efikasnosti naš cilj je da ovaj iznos smanjimo na 4.000.000,00 KM i tako ostvarimo četiri miliona ušteda, kaže Tahir Nuhić, ministar građenja, prostornog uređenja i zaštite okoliša USK-a. 

Opširnije...

Socijalno pedagoška životna zajednica u Ključu sastoji se od dvije udomiteljske kuće za djecu bez roditeljskog staranja i djeluje u sklopu Javne ustanove Socijalno pedagoške životne zajednice Biihać (JU SPŽZ Bihać). Iako se o njima u javnosti malo zna, malo po malo, našli su se na radaru humanih ljudi kako iz općine Ključ tako i Bosanaca i Hercegovaca sa „privremenim“ boravkom u inostranstvu.

Opširnije...

Vatrogasnoj jedinici Ključ pristigla je vrijedna donacija, od dva interventna višenamjenska vozila marke Džip. Radi se o donaciji koju su naši građani, a koji žive u norveškoj komuni Vinje pribavili i ovom prilikom donirali dva džipa za gašenje svih vrsta požara. 

Opširnije...

Na objektu srednje tehničke škole u Ključu vrše se radovi na postavljanju termoizolacione fasade, a čija vrijednost radova iznosi 200.000 KM. Obnova ovog školskog objekta odvija se u okviru Plana energetske efikasnosti javnih ustanova Razvojnog programa Ujedinjenih naroda i Vlade USK-a.Ovaj projekt zajednički finansiraju UNDP sa 50% iznosa sredstava, 25% je finansiran od strane Vlade USK-a, odnosno, Ministarstva obrazovanja i Ministarstva za građenje i prostorno uređenje. I 25% je finansiran od strane općine Ključ i općinskog načelnika Nedžada Zukanovića koji su uključili sve svoje kapacitete u uspješnu realizaciju projekta. 

Opširnije...

Obavještavaju se pravna i fizička lica koja imaju registrovanu obrtničku djelatnost da je Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta objavilo JAVNI POZIV za odabir korisnika kreditnih sredstava po Programu „Kreditni poticaj razvoja poduzetništva i obrta“ i JAVNI POZIV za odabir korisnika grant sredstava tekućih transfera za 2015.godinu.

Opširnije...

Međunarodni dan mladih.12. avgusta proglašen je Međunarodnim danom mladih Rezolucijom 54/120 Glavne skupštine Ujedinjenih naroda od 17. decembra 1999. godine (temeljem preporuke Svjetske konferencije ministara za mlade - Lisabon, 8. do 12. avgusta 1998. godine).

Opširnije...

Arhiva vijesti

Pogledajte cijelu arhivu vijesti >>

Javni pozivi i informacije
Dokumenti i PDF fajlovi Općine
Servis 48 - Podrška građanima
Vodič kroz Ključ
Media Ključ Portal
BH Sport