Zvanična stranica Općine Ključ

U okviru radne posjete gradu Denizli, Republika Turska, Općinski načelnik Nedžad Zukanović gostovao je na TV Denizli, gdje je imao priliku upoznati javnost sa historijom Bosne i Hercegovine, posebno kulturnim naslijeđem općine Ključ. Prezentovao je prirodna bogatstva i ukupan poslovni ambijent naše općine i istakao spremnost za svaki vid saradnje, naročito na ekonomskom planu.

Opširnije...

Povodom manifestacije Dani otpora agresoru, danas je na području ključke općine upriličen obilazak šehidskih mezarja  od strane predstavnika lokalne vlasti i građana Ključa. Manifestacija Dani otpora agresoru višednevna je manifestacija koja se obilježava krajem maja i početkom juna mjeseca u kojima se evociraju uspomene na 1992. godinu, dane otvorene agresije ali i otpora bošnjačkog naroda organizovanog u slabo naoružanu teritorijalnu odbranu.

Opširnije...

Federalno ministarstvo okoliša i turizma u suradnji sa investitorom općina Ključ i  JKP „RAD“ d.o.o. Ključ, poziva  zainteresirane subjekte u općini Ključ, MZ i nevladine organizacije da uzmu učešće u JAVNOJ  RASPRAVI o ocjeni Studije o procjeni utjecaja na okoliš u postupku  izdavanja okolišne dozvole za sanaciju postojećeg odlagališta komunalnog otpada ”Peći” u općini Ključ, investitora općine Ključ i operatera  JKP ”RAD” d.o.o.Ključ. Javna rasprava će se održati  u Sali općinskog vijeća općina Ključ, dana 12.06.2015. godine sa početkom u 11.00 sati.

Opširnije...

U nedjelju je na Crljenima započelo obilježavanje tradicionalne manifestacije „Dani otpora agresoru“, koja za cilj ima prisjećanje na stradanja Bošnjaka, ali i na herojske dane otpora 1992. godine. Na spomen-česmi, podignutoj u znak sjećanja na šehide sela Crljeni, položeno je cvijeće, proučena Fatiha i održan sat historije, kako bi se prisutni prisjetili događaja koji su počeli 26. maja 1992. godine. 

Opširnije...

Deseta jubilarna smotra folklora održana je u subotu u našem gradu. Kao i svaki put do sada učesnici manifestacije predstavili su folklorno blago, kulturu i običaje iz svih krajeva naše zemlje, na ogromno zadovoljstvo velikog broja ključana koji su popratili smotru folkora. Organizator manifestacije je KUD Naša mladost. Smotra folklora je tradicionalna manifestacija koju organizuje ovo kulturno-umjetničko društvo, a pokrenuta je sa ciljem predstavljanja folklora, pjesme i običaja kao jedinstvenog načina spajanja ljudi, nacija i različitih kultura.

Opširnije...

Općina Ključ poziva sve organizacije civilnog društva (OCD)/nevladine organizacije (NVO) iz Bosne i Hercegovine da dostave prijedloge projekata koji su u skladu sa razvojnim ciljevima općine Ključ iz sljedećih prioritetnih oblasti: 
- jačanje demokratskog društva : projekti koji pospješuju omladinski aktivizam ; omladinski projekti za razvoj društvenog života u lokalnoj zajednici , suzbijanje siromaštva i nezaposlenosti kroz neformalno  obrazovanje, organizovanje radionica i pružanja pomoći u zapošljavanju

Opširnije...

Arhiva vijesti

Pogledajte cijelu arhivu vijesti >>

Javni pozivi i informacije
Dokumenti i PDF fajlovi Općine
Servis 48 - Podrška građanima
Vodič kroz Ključ
Media Ključ Portal
BH Sport