Zvanična stranica Općine Ključ

 

OBAVIJEST

 

Služba za razvoj, privredu i zajedničke poslove općine Ključ obavještava poljoprivredne proizvođače

 o  rokovima za podnošenje prijava početka/završetka proizvodnji i rokovima za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na  federalne novčane podrške u 2017.godini.

Na osnovu Programa novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju  za 2017. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 24/17), u skladu sa odredbama Pravilnika o načinu i uslovima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji ("Službene novine Federacije BiH", broj 60/14, 75/14 i 76/16), klijent podnosi prijavu početka bilјne proizvodnje, odnosno početka/završetka animalne proizvodnje i zahtjeve za ostvarivanje prava na federalne novčane podrške kantonalnom ministarstvu putem općinske službe na čijem području se obavlјa proizvodnja na obrascima P-1 za bilјnu i animalnu proizvodnju.

Opširnije...

JKP "RAD" doo Ključ je dana 26.4.2017. započeo implementaciju Projekta pod nazivom "Selekcija otpada na mjestu nastanka u domaćinstvu, nabavkom kanti za izdvajanje korisnog otpada". 

Opširnije...

Danas je u Ključu održana akcija Let's do it. Ova akcija održava se svake godine u Bosni i Hercegovini po svim općinama i gradovima, pa tako i u Ključu. Danas su u okviru ove akcije učenici osnovne i srednje škole s područja Ključa očistili okoline oko svojih škola i posadili cvijeće, dok su aktivistkinje Medžlisa islamske zajedncie očistili prostor prema Starom gradu Ključu i posadili cvijeće i ukrasno drveće oko Tekije u Ključu.

Opširnije...

U okviru projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica" koji je finansijski podržan od Vlade Švicarske i Vlade Švedske, a kojeg sprovodi UNDP BiH, danas su u tri mjesne zajednice završeni infrastrukturni projekti. Ovi projekti su implementirani u okviru projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH" gdje su mjesne zajednice na iste aplicirale i koji su u sklopu javnog poziva odabrani za sufinansiranje. 

Opširnije...

Ključ, 24.4.2017. – U ponedjeljak 24.4.2017.godine, u MZ Sanica otvoren je društveni centar u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švicarske i Vlade Švedske, a sprovodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Zajedničkim sredstvima UNDP-a, Općine Ključ i mjesne zajednice u iznosu od ca. 20.000,00 KM završena je adaptacija zgrade i vanjsko uređenje, te uređenje prostorija kancelarijskom i informatičkom opremom.

Opširnije...

    

 

 

Svim građanima katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti u ime Jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Ključ i u svoje lično ime upućujem iskrene čestitke u povodu najvećeg kršćanskog/hrišćanskog praznika Uskrsa i Vaskrsa koji ove godine kalendarski padaju na isti dan uz želju da praznik provedete u miru, toleranciji i razumijevanju u krugu svoje porodice, prijatelja i komšija.

OPĆINSKI NAČELNIK

Nedžad Zukanović, prof.

Opširnije...

Arhiva vijesti

Pogledajte cijelu arhivu vijesti >>

 

Javni pozivi i informacije
Dokumenti i PDF fajlovi Općine
Servis 48 - Podrška građanima
Vodič kroz Ključ
Media Ključ Portal
BH Sport