Zvanična stranica Općine Ključ

Shodno odredbama  članu 14. Pravilnika o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata („Službene novine Federacije BiH“, broj 42/08 ), poljoprivredna gazdinstva i klijenti su dužni da svake godine , u periodu od 01.01. do 31.03. izvrše upis promjena u RPG i RK u  Službi koja vodi registre,  podatke o:

·         Poljoprivrednim kulturama zasijanim na poljoprivrednom zemljištu u tekućoj godini,

·         Trenutnom stanju i promjeni vrste i brojnog stanja stoke,

·         Promjeni zemljišnog posjeda i osnova korištenja poljoprivrednog zemljišta.

 

Obavještavamo poljoprivredne proizvođače da su shodno odredbama člana 6, stav 1. Pravilnika o načinu i uslovima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji („Službene novine Federacije BiH“, broj 60/14 i 75/14), obavezni  izvršiti upis promjena u Registru poljoprivrednih gazdinstava  i Registru klijenata najkasnije do 31.03.2017.godine u cilju ostvarivanja prava na novčane podrške u 2017.godini.

 

Napomena !

 

Ukoliko u roku od 01.01.2017.godine  do 31.03.2017.godine poljoprivredna gazdinstva i klijenti ne  izvrše upis promjena  u Registru poljoprivrednih gazdinstava i Registru klijenata neće moći ostvariti pravo na federalne novčane podrške u 2017.godini.

 

Za sve dodatne informacije možete se obratiti u Službu za razvoj, privredu i zajedničke poslove općine Ključ, kancelarija broj 8, ili na broj telefona 037/661-100 lokal 227.

 

Ključ, 19.01.2017.godine                                      Služba za razvoj, privredu  i zajedničke poslove

 

Na osnovu Rješenja Općinskog Načelnika, MZ Biljani pokreće akciju prikupljanja novčanih sredstava, za pomoć porodici Zukanovic Mirsada, za sanaciju krova na kući, koji je izgorio u požaru, a koji se desio 10.1.2017.god. u večernjim satima. Ukoliko želite pomoći ovoj porodici svoju uplatu možete izvršiti na žiro-račun MZ Biljani. Sredstva će biti proslijeđena porodici Zukanović ili će se izvršiti uplata na račun dobavljača materijala. Uplate iz BiH mogu se uplatiti na broj: 199-440-01021528-31 sa naznakom za pomoć u sanaciji kuće Zukanovic Mirsada. Uplata se može izvršiti i kod sekretar MZ Biljani na blok uplatnice.

 

Danas su najuspješniji karatisti KK "Omladinac" iz Sanice sa svojim trenerom Mujagom Selmanom posjetili Općinskog načelnika Nedžada Zukanovića. Povod posjete Šampiona karatea načelniku Zukanoviću je upriličena prvenstveno radi zahvalnosti Općinskom načelniku Zukanoviću i Općini Ključ na svesrdnoj podršci koju je ovaj klub tokom proteklog perioda dobio od Općine Ključ i Općinskog načelnika. Zukanović je ovom prilikom saslušao trenera i karatiste koji su ga upoznali sa dosadašnjim ostvarenim rezultatima koje postiže KK "Omladinac", o prethodnim takmičenjima te o predstojećim turnirima.

Opširnije...

Povodom nastupajućeg pravoslavnog praznika Božića, svim sugrađanima pravoslavne vjerosipovijesti u ime Općine Ključ i u svoje lično ime upućujem

NAJISKRENIJE ČESTITKE.

Želim da dostojanstveno proslavite Božić u duhu razumijevanja, tolerancije i suživota uz porodičnu sreću i zadovoljstvo.

 

SRETAN VAM BADNJI DAN I SRETAN BOŽIĆ!

 

OPĆINSKI NAČELNIK

Nedžad Zukanović, prof.

Opširnije...

Na osnovu člana 40. Statuta Općine Ključ („Službeni glasnik Općine Ključ“, broj: 3/11) i potpisanog Ugovora o suradnji između Općine Ključ i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice za implementaciju projekta “Razvoj plasteničke proizvodnje u suradnji sa migrantima“, Općinski načelnik općine Ključ raspisuje:

 

JAVNI POZIV

ZA ODABIR KORISNIKA PLASTENIKA POVRŠINE 100 m2 SA SISTEMOM ZA NAVODNJAVANJE

 

I  PREDMET JAVNOG POZIVA

Predmet Javnog poziva je dodjela 12 plastenika površine 100 m2  sa sistemom za navodnjavanje i sadnim materijalom u cilju povećanja kapaciteta i održivosti plasteničke proizvodnje zajedničkim projektom Općine Ključ i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice.

Opširnije...

Povodom nastupajuće Nove 2017. godine u ime Općine Ključ i u svoje lično ime, svim građanima općine Ključ upućujem najiskrenije čestitke sa željom da Novu 2017. godinu dočekate u dobrom zdravlju i veselju sa svojim porodicama i prijateljima.

Istovremeno izražavam nadu da će naredna 2017. godina donijeti više prosperiteta, razumijevanja i tolerancije na sreću i zadovoljstvo svih građana Ključa kao i cijele Bosne i Hercegovine.

Neka Vam je Sretna i uspješna Nova 2017. godina!

Čestitkama se pridružuju i vijećnici Općinskog vijeća Općine Ključ.

 

OPĆINSKI NAČELNIK

Nedžad Zukanović

Arhiva vijesti

Pogledajte cijelu arhivu vijesti >>

 

Javni pozivi i informacije
Dokumenti i PDF fajlovi Općine
Servis 48 - Podrška građanima
Vodič kroz Ključ
Media Ključ Portal
BH Sport