Zvanična stranica Općine Ključ

Dodjela informatičke opreme mjesnim zajednicama za pružanje kvalitetnijih usluga građanima u BiH

Bosna i Hercegovina, februar 2017. godine – Više od 125 mjesnih zajednica u 23 partnerske jedinice lokalne samouprave će od sada moći pružiti kvalitetniju i efikasniju uslugu građanima, zahvaljujući paketu informatičke opreme u vrijednosti od oko 300.000 KM. Informatička oprema će ove sedmice biti dodjeljena opštinama i gradovima u BiH koji aktivno učestvuju u realizaciji zajedničkog projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ Vlade Švicarske i Vlade Švedske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Opširnije...

Svim građanima općine Ključ u zemlji i inozemstvu upućujem iskrene čestitke povodom 1. marta - Dana nezavisnosti BiH, uz želje da zajedničkim zalaganjem, radom, međusobnim razumijevanjem i tolerancijom doprinosimo izgradnji ljepše i svjetlije budućnosti.

Čuvajmo našu domovinu i njene tekovine, jer samo tako ćemo osigurati kontinuitet njene nezavisnosti.

 

OPĆINSKI NAČELNIK                                 PREDSJEDAVAJUĆI OPĆINSKOG VIJEĆA

Nedžad Zukanović, prof.                                              Adem Crnalić s.r.

Utorak, 28.02.2017. godine

- Čas historije - prvi školski čas u svim školama

- Svečana akademija u sali Općinskog vijeća u 14.00 sati

- Poslije Svečane akademije polaganje cvijeća na Spomen obilježju na Trgu Alije Izetbegovića

 

Srijeda, 01.03.2017. godine

- Radio emisija u 12.00 sati.

 

Odbor za obilježavanje značajnih datuma


 

Služba za razvoj, privredu i zajedničke poslove općine Ključ obavještava poljoprivredne proizvođače da je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Unsko-sanskog kantona na osnovu Zakona o poljoprivrednom zemljištu (,,Službene novine Federacije Bosne i
Hercegovine", broj:52/09) raspisalo i objavilo Javni poziv za iskazani interes za korištenje pašnjaka u državnom vlasništvu na području Unsko-sanskog kantona.

Javni poziv je objavljen u Unsko-sanskim novinama „KRAJINA“ u petak, 17.02.2017.godine.

Tekst Javnog poziva možete  preuzeti OVDJE.

 

 

 

Ključ, 23.02.2017.godine                                      Služba za razvoj, privredu  i zajedničke poslove

 

 

 

Institut za razvoj i unapređenje poljoprivrede (IRUP) Brčko zajedno sa Brčanskom fabrikom za proizvodnju ulja BIMAL d.d. organiziraju i ugovaraju poljoprivrednu proizvodnju uljarica soje i suncokreta na području Bosne i Hercegovine. Na fotografiji ispod imate kontakt podatke ukoliko se odlučite za proizvodnju soje i suncokreta.

U posljednjih nekoliko godina svjedoci smo da naši sugrađani koji žive u inozemstvu svojim dobročinstvom pomažu kako svoju najbližu porodicu, tako i ostale sugrađane kojima je bila kakva pomoć potrebna. Ova situacija nije tipična samo za Ključ, već i za cijelu Bosnu i Hercegovinu, gdje naša tzv. dijaspora pomaže ekonomiju BiH odnosno 3,5 milijardi KM se svake godine sliva u BiH i ovo nije konačna cifra. Međutim, postoji i ona druga strana medalje!

Opširnije...

Arhiva vijesti

Pogledajte cijelu arhivu vijesti >>

 

Javni pozivi i informacije
Dokumenti i PDF fajlovi Općine
Servis 48 - Podrška građanima
Vodič kroz Ključ
Media Ključ Portal
BH Sport