12. 07. 2013.

U toku implementacija projekata u više mjesnih zajednica

Općina Ključ je i u toku ovog mjeseca nastavila je sa realizacijom infrastrukturnih projekata u različitim mjesnim zajednicama na području općine.  Trenutno se radi na uređenju parking prostora pored Autobuske stanice. Vrijednost projekta je 6.700 KM, a sredstva je obezbjedio JU”Općinski fond za komunalnu djelatnost i infrastrukturu” Ključ. U ovoj godini osigurano je i 9.000 KM za projekat djelimičnog uređenja i ucjevljenja dijela Kalajdžića potoka, te je započeta realizacija i ovog projekta.

Pored radova koji se izvode u MZ Ključ trenutno se implementiraju projekti i u još nekoliko ruralnih mjesnih zajednica . 

U MZ Humići radi se na asfaltiranju parkinga kod mezarja u Humićima čija vrijednost radova iznosi 5.000 KM, a U MZ Krasulje u zaseoku Balijevići se asfaltira puta u vrijednost projekta 6.000 KM.
Početkom ove sedmice završeno je uređenje potoka u Čurčićima, potoka Jarice u ulici Dubočanskoj , manjeg Bebićkog potoka i potoka u ulici Stari grad. Ukupna vrijednost uređenja ovih potoka je 20.000 KM . Također u ovoj sedmici završeno je uređenje i asfaltiranje interne saobraćajnice prema gradskoj pijaci u vrijednosti od 5.000 KM. 
U toku ove sedmice izvršene su i pripreme za implementaciju projekata, te se početak ovih radova očekuje u narednom periodu. Za iduću sedmicu, ukoliko vremenski uslovi dozvole, planiran je početak radova na uređenju platoa ispred Tabora Starog grada Ključ i djelimična sanacija pumpne stanice Okašnica i prepumpne stanice Palež. 
Prema rječima Općinskog načelnika Nedžada Zukanovića u ovoj godini radit će se na malim ali realnim projektima koji poboljšavaju kvalitet  života u svim mjesnim zajednicama, a koji su prema ocjenjeni mještana prioriteti za rješavanje.
 
 
[carousel-horizontal-posts-content-slider]