31. 07. 2013.

Pomoć za Kantonalnu bolnicu uz Ključa

Zbog požara velikih razmjera na objektu Kantonalne bolnice “Dr.Irfan Ljubijankić” Bihać u kojem su uništeni dijelovi hirurgije, ortopedije, urologije, mikrobiologije, a ostali dijelovi iz tog kompleksa nisu u upotrebi zbog velikih količina vode koja je posljedica gašenja požara i nemogućnosti zbrinjavanja velikog broja pacijenata sa područja općina Unsko-sanskog kantona, dana 26.07.2013.godine i na području općine Ključ proglašeno je stanje prirodnih i drugih nesreća. 

U skladu sa tim Općinski načelnik općine Ključ Nedžad Zukanović pokrenuo je inicijativnu za prikupljanje pomoći kantonalnoj bolnici  ispred općine Ključ. Kao prvi korak iz budžeta općine prebačena su sredstva u iznosu od 20.000 KM iz sredstava civilne zaštite, te je dato odobrenje Vladi Unsko-sanskog kantona da se  sredstva od ekološki naknada u iznosu od 15.600 KM, koje su bile namjenjene za finansiranje projekata općine Ključ, preusmjere na ime pomoći za obnovu Kantonalne bolnice.
Na inicijativu načelnika Zukanovića, u Općinskom organu uprave provedena je i akcija prikupljanja pomoći za sanaciju Kantonalne bolnice kojoj su se odazvali svi službenici i namještenici, a koji su od svojih plaća izdvojiti po 100 KM i prikuplili 5.910 KM. Općinski načelnik pohvalio je svoje uposlenike i pozvao je i druge da slijede njihov primjer da se i oni uključe u akciju prikupljanja pomoći za obnovu Kantonalne bolnice Bihać. Svi zainteresovani svoje dobrovoljne priloge mogu uplatiti na transakcijski račun Kantonalne bolnice “Dr.Irfan Ljubijankić “ Bihać 
Hypo Alpe Adria Bank 306 061 249 262 6545 i 
UniCredit banke IBAN: BA39 3389 1048 0213 6713   SWIFT UNICRBA 22.
Na web stranici općine Ključ redovno ćemo objavljivati informaciju sa imenima osoba, ustanova, organizacija, udruženja i institucija koja su uplatitli sredstva za ovu namjenu.
 
[carousel-horizontal-posts-content-slider]