28. 02. 2014.

Čestitka povodom Dana nezavisnosti

Povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime  i  u ime uposlenika u Jedinstvenom općinskom organu uprave  svim građanima Ključa upućujem iskrene  čestitke.

Na referendumu održanom 29. februara  i 1. marta 1992. godine većina građana Bosne i Hercegovine  izjasnila se za nezavisnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih naroda i građana koji u njoj žive, čime je otvoren put proglašenju nezavisnosti i međunarodnom priznanju suvereniteta naše domovine.   
Ovaj izuzetno važan dan u novijoj povijesti Bosne i Hercegovine, obavezuje nas da damo svoj puni doprinos u daljem razvoju, jačanju i izgradnji naše države, na dobrobit svih njenih građana.
Stoga, svim građanima općine Ključ u zemlji i inostranstvu čestitamo 1. mart – Dan nezavisnosti.

 OPĆINSKI NAČELNIK,  prof. Nedžad Zukanović

 

U ime vijećnika Općinskog vijeća Općine Ključ , i u svoje lično ime predsjedavajući Općinskog vijeća Adem Crnalić, svim građanima Ključa upućuju čestitke povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

01. mart obilježavamo kao Dan nezavisnosti naše domovine Bosne i Hercegovine, jedan od najznačajnih datuma naše novije historije. Obilježavanje ovog izuzetno značajnog datuma predstavlja siguran i jedini ispravan put kojim naša zemlja, korak po korak ide napred, uz jasno izraženu i snažnu volju naših građana da žive zajedno sa svima koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju kao svoju zemlju.

Tom prilikom želimo  uputiti najiskrenije čestitke svim građanima općine Ključ, a posebno porodicama šehida, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima, uz želju da nam naredne godišnjice budu bolje i sretnije.
 
PREDJEDAVAJUĆ OPĆINSKOG VIJEĆA,  Adem Crnalić 
[carousel-horizontal-posts-content-slider]