25. 04. 2014.

Javni poziv Ministarstva za pitanja boraca i RVI USK-a

Ministarstvo za pitanja boraca i ratnih vojnih invalida USK-a 25.04.2014.godine, objavilo je Javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava za dodjelu sredstava – dodjela jednokratne novčane pomoći za: naknadu dijela troškova liječenja, naknada dijela troškova redovnog i vanrednog školovanja i novčanu pomoć zbog lošeg općeg imovnog stanja iz Budžeta Vlade Unsko-Sanskog kantona Ministarstva za pitanja boraca i ratnih vojnih invalida za 2014.godinu.
Pravo sudjelovanja za dodjelu naprijed navedenih jednokratnih pomoć, imaju lica koja pripadaju kategoriji boračkih populacija odnosno lica koja imaju priznat status u skladu sa Zakonom o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica i Zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja i članova njihovih porodica. 

Rok za podnošenje prijava je 15 (petnaest) dana od dana objave odnosno do 09.05.2014.godine. Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti u prostorije Boračko-invalidske zaštite općine Ključ i u prostorije Udruženja demobilisanih boraca, Udruženja porodica šehida i poginulih boraca i Udruženja ratnih vojnih invalida općine Ključ.
 
[carousel-horizontal-posts-content-slider]