Održana svečana sjednica povodom Dana oslobođenja općine Ključ

posted in: Dijaspora | 0

Danas je u Ključu, u povodu 15. septembra Dana oslobođenja i Dana općine Ključ, održana svečana sjednica Općinskog vijeća. Na sjednici su prisustvovali uz vijećnike i brojni gosti i zvanice, predstavnici društveno-političkog miljea Unsko-sanskog kantona i šire te ratni komandiri Armije R BiH. Sjednici su među ostalima prisustvovali generali Fikret Ćuskić, Atif Dudaković, Sakib Forić, ratni komandiri Amir Avdić, Senad Šarganović, prof.dr. Mujo Begić, predstavnici Medžlisa islamske zajednice Ključ, predstavnici općine Cazin, načelnik općine Sanski Most dr. Mustafa Avdagić, predsjednik vanjskotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić i brojni drugi gosti. U uvodnom dijelu svečane sjednice prisutnima su se obratili predsjedavajući vijeća Adem Crnalić i načelnik općine Nedžad Zukanović a potom su dodijeljena i općinska priznanja ustanovama i pojedincima za njihov dosadašnji istaknuti rad.

Tako je javno priznanje „Počasni građanin općine Ključ“ dodijeljeno muftiji mr. Nusret ef. Abdibegoviću za pomoć i podršku stanovništvu općine Ključ u toku odbrambeno-oslobodilačkog rata u Bosni i Hercegovini od 1992 do 1995. godine, koje je zbog progona izbjeglo na područje općine Travnik. Javno priznanje „Plaketa 15. septembar“ dodijeljeno je Crvenom križu općine Ključ za izuzetan doprinos u humanitarnim aktivnostima i pomoć stanovništvu ugroženom poplavama na području općine Ključ i ostalim područjima Bosne i Hercegovine 2014. godine. Javno priznanje „Zahvalnica“ dodijeljeno je subjektima: „Kajakaškom kanu klubu“ Ključ za izuzetan doprinos u spašavanju ljudi i imovine ugroženih poplavama 2014. godine na području općine Ključ i drugih područja, Vinku Blaževiću za doprinos u oblasti međunarodne saradnje i povezivanju izbjeglih i raseljenih lica sa matičnim zajednicama u Bosni i Hercegovini, učuvanju kulturnih i tradicionalnih vrijednosti i Redži Dediću za doprinos u humanitarnim aktivnostima i obnovi i razvoju infrastrukture na području općine Ključ.
Javno priznanje „Pohvala“ dodijeljeno je subjektima:
Sekciji „Civitas“ OŠ Ključ za doprinos u razvoju i implementaciji kvalitetnih obrazovnih programa na području općine Ključ,
Zdenki Krpan za doprinos u radu JU „Socijalno pedagoška životna zajednica“ Bihać kao i volonterski rad u Humanitarnoj organizaciji „Nova nada“ za pomoć djeci koja su u teškoj socijalnoj situaciji i
Šefiki Muratagić za doprinos u razvoju civilnog društva i partnerskoj saradnji između nevladinih i vladinih organizacija.
Nakon održane svečane sjednice, delegacije općine Ključ i zvanice su na spomen obilježju na Trgu Alije Izetbegovića položili vijence za sve žrtve proteklog rata te posjetili spomen sobu u domu kulture u Ključu.

 

 
   

 

Prilog: Radio Ključ