Izvršen tehnički prijem obnovljenog vrtića “Ljiljan”

posted in: Arhiva | 0

Ovog četvrtka izvršen je tehnički prijem renoviranog objekta Dječijeg vrtića Ljiljan. Tim povodom našu općinu, odnosno, vrtić Ljiljan posjetili su predstavnici Turske agencije za saradnju i koordinaciju TIKA kako bi se sagledali okončani radovi na objektu. Prilikom tehničkog prijema, pored menadžmenta ove ustanove prisustvovali su još i predstavnici izvođača radova, te Općinski načelnik Nedžad Zukanović. Kako nam je kazao direktor dječijeg vrtića Ljiljan gosp. Mujaga Selman, delegacija je primjedbovala na neke određene sitne prepravke koje će biti uklonjene u narednom periodu. 

On lično zadovoljan je odrađenim poslom, na neke stvari nisu mogli uticati. Uz sitne popravke, ostalo je da se uredi dvorište vrtića, zamijene dotrajale igračke, a biće izmijenjena i nedavno postavljena ograda, za koju su mnogi rekli da ne odgovara ambijentu. Gospodin Selman ovom prilikom zahvalio se predstavnicima TIKE, koji su u obnovu objekta uložili 110.000 eura a posebno općinskom načelniku Nedžadu Zukanoviću koji je od početka stao uz ovaj projekt.
Na zvanično otvorenje objekta, vjerovatno će se čekati do aprila mjseca kada je svoju posjetu najavio i ambasador Republike Turske u našoj zemlji. Podsjetimo da je ovim projektom zamijenjen krov na objektu vrtića, potom unutarnja i vanjska fasada, stolarija, mokri čvor, kuhinja i podovi u zgradi gdje je urađena izloacija, postavljen estrih i nov parket.
Izvor: www.media-kljuc.ba