Saradnja općine Ključ sa dijasporom

posted in: Arhiva | 0

Obzirom na strateško opredjeljenje općine Ključ u vezi sa jačanjem povjerenja i saradnje sa dijasporom, Općinski načelnik Nedžad Zukanović se nalazi u posjeti našim iseljenicima u Njemačkoj i Švicarskoj.

Načelnik je prisustvovao otvaranju džamije u općini Balingen, gdje živi i radi veliki broj naših Ključana, ali i Sanjana i Prijedorčana, obratio se prisutnima i iskazao spremnost i podršku u rješavanju svih životnih pitanja naših iseljenika na teritoriji općine Ključ. Očigledno je da su se naši Ključani jako dobro snašli, da uživaju ugled u novoj sredini, te da i sami iskazuju spremnost za svakim vidom komunikacije sa rodnim mjestom.

Općinski načelnik je također posjetio i ekipu radnika Prevent grupacije koji se nalaze na obuci i usavršavanju u Njemačkoj. Već je poznato da ova Grupacija ima ozbiljne namjere sa proširenjem kapaciteta u oblasti industrije namještaja, da se intenzivno radi u prostoru nekadašnje tvornice „Sanotaf“ te da se uskoro očekuje pokretanje procesa proizvodnje u našoj općini. Radnici su Načelnika upoznali sa uslovima i organizacijom rada, gdje su iskazali veliko zadovoljstvo i radost povratku kući i otpočinjanju ciklusa proizvodnje u matičnoj općini.

Gospodin Zukanović je iskazao spremnost da, kao i do sada, općina Ključ će stajati na raspolaganju svim investitorima, posebno proizvodnih djelatnosti koji iskažu namjeru ulaganja na teritoriji općine Ključ. Svi su oni dobro došli.