SVEČANA AKADEMIJA POVODOM DANA DRŽAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

posted in: Arhiva | 0

Danas je u sali općinskog vijeća Općine Ključ održana Svečana akademija povodom Dana Državnosti Bosne i Hercegovine. Na današnjoj svečanoj akademiji istaknuto je da su građani Bosne i Hercegovine još 1943. godine istakli da Bosna i Hercegovina nije ni srpska, ni hrvatska, ni muslimanska, već i srpska i hrvatska i muslimanska. Današnji dan obilježavamo kao potvrdu hiljadugodišnje historije i postojanosti jedine nam države Bosne i Hercegovine, koje je samo potvrđeno 1943. godine, istaknuto je danas. 

Prisutnima su se danas obratili Predsjedavajući Općinskog vijeća, Adem Crnalić, zatim Salko Karajlić, ratni komandant, Nisveta Bašić,  te Mensur efendija Štulanović, koji je prisutne zamolio da učenjem Fatihe ili na drugi odgovarajući način odaju počast svim borcima koji su svoje živote dali za jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu, te da se podsjetimo na naše Šehide i velike borce koji su u posljednjim ratnim dešavanjima u Bosnu i Hercegovinu ugradili ono najvažnije, a to je svoj ŽIVOT!

Prije održavanja svečane akademije, delegacija Općine Ključ je zajedno sa udruženjima proistaklim iz posljednjeg rata obišla Centralno Šehidsko mezarje u Ključu, položila cvijeće na spomen obilježje gdje su odali počast našim najvećim sinovima, našim Šehidima. Prisutnima na Šehidskom mezarju su se obratili Abdulah Šistek u ime Općine Ključ, Mensur efendija Štulanović, te Salko Karajlić, ratni komandant.

Neka nam još dugo i vječno živi naša domovina Bosna i Hercegovina!  Svim građanima u Ključu, Bosni i Hercegovini i našoj dijaspori iskreno i od srca čestitamo

DAN DRŽAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE!