Emitovana 4.emisija za dijasporu u okviru projekta “Dijaspora za razvoj”

posted in: Arhiva, Dijaspora | 0

web-Bosnia-Diaspora-Marketplace-444x280

JP “Radio Ključ” je u utorak 09.01.2018. godine emitovalo IV emisiju za dijasporu u okviru projekta “Dijaspora za razvoj” koji predstavlja partnerstvo Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine (MLJPI) i Vlade Švicarske u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini i Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) u Bosni i Hercegovini. Emisija je emitovana u 13:00 h, a reemitovana isti dan u 19:00 h, kao i u subotu u 12:00 h.

Gosti ove emisije bili su: gđa. Ismaila Bešar, predsjednica Udruženja “Bosansko – kanadsko humanitarno društvo Ključ”- Ključ i gdin. Meho Dučanović, predsjednik Skupštine udruženja “Prijatelji Ključa” Ključ.

Gospođa Bešar je predstavila Udruženje ”Bosansko-kanadsko humanitarno društvo Ključ”- Ključ,  njegove osnovne ciljeve i zadatke, aktivnosti humanitarnog karaktera koje su odrađene u okviru ovog udruženja kao i plan rada za naredni period.

Gospodin Dučanović je predstavio rad udruženja “Prijatelji Ključa” Ključ, osnovne ciljeve i zadatke, humanitarne akcije i planove za naredni period.

Iz oba udruženja naglašavaju dobru saradnju sa Općinom i zahvaljuju na podršci u njihovom radu, a posebno su zadovoljni novim prostorijama  koje se nalaze u okviru Ureda za dijasporu.

U drugom dijelu emisije predstavili smo rad KUD-a “Naša Mladost Ključ”, njihove dosadašnje aktivnosti, gostovanja i rezultate rada ovog društva koje djeluje već 12 godina. Društvo je gostovalo širom BiH, ali i Evrope.

U trećem dijelu emisije naveli smo najznačajnije događaje koji su obilježili mjesec decembar u Ključu.

 

Emisiju možete poslušati putem sljedećeg linka: https://youtu.be/9pPWOWSLC2s