05. 09. 2019.

U toku implementacija projekta uređenja sale Općinskog vijeća

Ovih dana Općina Ključ je počela sa implementacijom projekta uređenja sale Općinskog vijeća. Trenutno predviđeni radovi projektom se odnose na zamjenu postojeće stolarije na sali Općinskog vijeća, u hodnicima i zamjena stolarije u kancelarijama Centra za socijalni rad.

Projekt je finansijski podržan od Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša iz namjenskih sredstava iz ekoloških naknada za 2018. godinu.

Općina Ključ svake godine navedenom ministarstvu aplicira s projektima u svrhu energetske efikasnosti te je i ovaj projekt urađen u skladu sa predviđenim sredstvima ministarstva.

Izvođač radova za ovaj projekt je firma HDI d.o.o. iz Sarajeva

Pored zamjene stolarije, predviđeno je i unutrašnje uređenje sale Općinskog vijeća te nabavka novog namještaja te izvršenje neophodnih radova predviđenih ovim projektom. Ovaj dio projekta će se implementirati kroz projekt “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” koji implementira UNDP, a koji je finansijski podržan od Vlada Švicarske i Švedske.

Na forumu građana održanom 30. aprila 2019. godine projekat uređenje sale OV-a je izglasan kao prioritetan i od važnosti za sve građane s područja općine Ključ i njenih mjesnih zajednica.

[carousel-horizontal-posts-content-slider]