Naše, a svjetsko

posted in: Arhiva | 0

Već smo navikli da nas  Alen Hodžić, učenik MSŠ “Profesor Omer Filipović” Ključ obraduje uspjesima na polju nauke. Tako je, evo i sad, kad nam Alen donosi vijest da je na Informatičkoj olimpijadi Bosne i Hercegovine osvojio drugo mjesto čime je ostvario plasman na Međunarodnu olimpijadu iz informatike koja će se održati u Singapuru.

Ovom prilikom se pridružujemo čestitkama i želimo kazati da Alen nije sam te da će Općina Ključ, odnosno Općinski načelnik sa svoje strane, u skladu sa mogućnostima, pomoći Alenu u pripremama za ovo prestižno takmičenje.

Prilika je i da podsjetimo javnost na dio Alenovih uspjeha:

– Od 5. razreda osnovnog obrazovanja ostvaruje uspjehe na svim nivoima takmičenja iz matematike, fizike i informatike.

– Na kantonalnim takmičenjima iz matematike 2 puta osvajač drugog mjesta, a 4 puta prvog mjesta.

– U 7. razredu Alen osvaja prvo mjesto na federalnom takmičenju iz matematike te iste godine bronzanu medalju na Juniorskoj matematičkoj olimpijadi BiH.

– Od 8. razreda prisustvuje kampovima za nadarene matematičare u Sarajevu i iste godine je dva puta bio prvi nakon obavljenih testiranja.

– Na kantonalnim takmičenjima iz fizike od 8. razreda svake godine osvaja prva mjesta. Na federalnom takmičenju iz fizike u 8. razredu osvoja drugo, a u 9. razredu treće mjesto.

– Na kantonalnim takmičenjima iz informatike  od 7. razreda svake godine osvaja prvo mjesto.

– U 8. razredu osvoja četvrto mjesto na Juniorskoj informatičkoj olimpijadi BiH te učestvuje na prvoj Evropskoj olimpijadi iz informatike.

– U 9. razredu osvoja peto mjesto na Juniorskoj informatičkoj olimpijadi BiH te učestvuje na Balkanskoj olimpijadi iz informatike.

– Tri puta dobitnik je nagrade Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke za najbolje učenike Federacije BiH.

– Ove godine Alen osvaja drugo mjesto na Informatičkoj olimpijadi BiH čime je ostvario plasman na Međunarodnu olimpijadu iz informatike u Singapuru.

Mnogo je ovo nagrada i za cijeli grad, a kamoli za pojedinca.

Ključani su ponosni što je porodica Hodžić, majka Vesna, otac Amir i brat Adis, dio ključke priče. Čestitamo im na svim dosadašnjim uspjesima, a Alenu želimo da istraje koračajući  stepenicama uspjeha.