Potpisan Memorandum za projekt Uvezivanje i uređenje starih gradova Unsko-sanskog kantona – krajiške staze kulturne baštine

posted in: Arhiva | 0

Danas je u Bihaću potpisan Memorandum o saradnji za implementaciju projekta “Uvezivanje i uređenje starih gradova Unsko-sanskog kantona – krajištke staze kulturne baštine”. Memorandum je zajednička inicijativa Vlade USK-a, Ministarstva privrede USK-a i općina Unsko-sanskog kantona. Premijer Ružnić je u ime Vlade USK-a potpisao ovaj memorandum, dok je ispred Ministarstva privrede potpisnica bila ministrica gđa. Samra Mehić. U ime općine Ključ, memorandum o implementaciji projekta je potpisao Općinski načelnik Nedžad Zukanović.

Ermin Beganović, član turističkog vijeća USK-a, prezentirao je danas i upoznao predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti Unsko-sanskog kantona, kao i članove turističkog vijeća USK-a i ostale prisutne goste o značaju projekta, njegovom cilju, aktivnostima i očekivanim rezultatima istog.

Bitno je napomenuti da je ovo projekat koji se nalazi u Strategiji razvoja USK-a, Akcionom planu za 2022-2024. godina i koji je jedan od strateških projekata Unsko-sanskog kantona koji će pomoći u razvoju turizma ovog područja i jedan od projekata koji se nalazi u trogodišnjem planu rada Vlade USK.

Sredstva u iznosu od 500.000,00 KM je obezbijedila Vlada USK, dok će svih osam općina USK-a dobiti jednak iznos za implementaciju predviđenih aktivnosti.