Još jedna lijepa ključka priča…

posted in: Arhiva | 0

Općinski načelnik Nedžad Zukanović danas je u svom kabinetu ugostio naše najmlađe šampione. Danas su to naši prvaci iz Stono teniskog kluba “Sana” Ključ, Mensur Mešanović, Mujo Draganović i Danin Draganović sa najtrofejnijim trenerom, Emirom Gonilovićem.

Ovi dječaci su na sebe posebno skrenuli pažnju na posljednjem takmičenju u Ilijašu. U kategoriji najmlađi kadeti u sezoni 2023/24 prvo mjesto na državnom pojedinačnom prvenstvu zauzima naš sjajni Mensur Mešanović, dok je Mujo Draganović u ukupnom poretku zauzeo osmo mjesto. Najmlađi Danin Draganović ušao je u TOP 16 u kategoriji državnog pojedinačnog takmičenja “Najmlađi kadeti” za 2023/24. godinu.

Mensur Mešanović i Mujo Draganović u dublu su osvojili drugo mjesto i tako postali vice prvaci države, dok su Mensur i Iman Mehić u mješovitom dublu osvojili treće mjesto.

“Posebno me raduje činjenica da je naš mali Ključ rasadnik velikih ljudi, jer i naš trio će sutra postati veliki ljudi, a ovako mladi na sebe su svojom igrom itekako skrenuli pažnju sportske zajednice.

Zbog njihovog ličnog uspjeha i posvećenim radom trenera Gonilovića, naše šampione ću novčano nagraditi sa jednakim iznosima od po 150,00 KM” , istakao je načelnik Zukanović.

O uspjesima STK “Sana” se uvijek pričala jedna lijepa ključka priča. Jedan od osnivača STK “Ključ” je bio naš uvažni profesor rahmetli Mustafa Salihović, a danas njegov unuk Danin Draganović niže uspjehe baš onako kako bi to i njegov dido volio.