Asfaltiranje puta na Gornjem Budelju

posted in: Arhiva, Dijaspora | 0

G Budelj 2017 (2)

Juče je u MZ Sanica, tačnije na Gornjem Budelju završeno asfaltiranje dijela puta. Ono što je posebno u ovom infrastrukturnom projektu jeste da su mještani Gornjeg Budelja prikupili 40.000,00 KM za ovaj put, a Općina Ključ je isti sufinansirala sa 10.000,00 KM.  Prisutnima se obratio i Nedžad Zukanović, Načelnik općine Ključ koji je istakao potrebu za završetkom ove dionice puta, odnosno Lanište – Sanica, a kako su ovdje mještani Gornjeg Budelja svojim velikim entuzijazmom i željom da uljepšaju svoj prostor življenja zajedničkim snagama prikupili 40.000 KM jasno govori o optimizmu mještana Gornjeg Budelja i Ključa i ja im na tome čestitam i zahvaljujem na velikodušnosti u jednoj ovakvoj vrsti projekata, a posebno Budeljčane koji žive i rade u cijeloj Evropi i koji nisu zaboravili svoj rodni kraj, nego su ovim činom dokazali da svoje korijenje ne zaboravljaju.

 

G Budelj 2017 (3)

 

Fuad Konjević je bio vodeća karika u prikupljanju sredstava odnosno koordinator cijele akcije koji je svojim upornim zalaganjem doprinio da se ubrzano po skupljenim sredstvima pristupi i samom asfaltiranju.

Ovo je prilika da se prozovu nadležni za održavanje puteva u BiH i Federalna i Kantonalna direkcija za ceste, jer na ovom dijelu nisu uložili ni jednu jedinu marku u zadnje četiri godine, a iskreno smo očekivali nastavak asfaltiranja dionice Lanište-Sanica, kazali su ogorčeni mještani.

G Budelj 2017 (1)