Emitovana VII emisija za dijasporu u okviru projekta “Dijaspora za razvoj”

posted in: Arhiva, Dijaspora | 0

diaspora2

JP “Radio Ključ” doo Ključ je u utorak 03.04.2018. godine  emitovalo VII emisiju za dijasporu u okviru projekta “Dijaspora za razvoj” je projekat Vlade Švicarske i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine (MLJPI), u partnerstvu sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini i Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) u Bosni i Hercegovini. Emisija je emitovana u 13:00 sati, a reemitovana isti dan u 19:00 sati, kao i u subotu u 12:00 sati.

Gost ove emisije bio je gospodin Hajrudin Hasanbegović, direktor Općinskog fonda za komunalne djelatnosti Ključ. Direktor Hasanbegović je upoznao slušaoce sa djelatnostima Fonda, realizovanim aktivnostima i projektima u prethodnoj godini, saradnji sa dijasporom i načinom plaćanja usluga Fonda. Tokom emisije istaknuto je da ovo preduzeće uspijeva odgovoriti svim zadacima u okviru svojih djelatnosti. Takođe su izrazito zadovoljni  saradnjom sa ključkom dijasporom koja je dala i još uvijek daje veliki doprinos u razvoju lokalne infrastrukture.

U drugom dijelu emisije  predstavili smo rad Planinarskog društva “Lanište” Ključ koje se bavi afirmacijom i promocijom planinarskog sporta kao i zaštitom prirodnog okoliša. Takođe aktivno rade na unapređenju turističkih potencijala naše općine kao i otkrivanju potencijalnih koji bi mogli biti privlačni za turiste naše općine.

U trećem dijelu emisije  navedeni  su najznačajniji događaji koji su obilježili mjesec mart u Ključu.

Emisiju možete poslušati na sljedećem linku: https://youtu.be/XDhKyjz6y40