OBAVIJEST ZA POLJOPRIVREDNE PROIZVOĐAČE

posted in: Arhiva | 0

Služba za razvoj, privredu i civilnu zaštitu Općine Ključ obavještava poljoprivredne proizvođače  da je donesena Odluka o vrsti, osnovnim krterijima i načinu ostvarivanja novčanih podrški u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji iz Budžeta Unsko-sanskog kantona za 2023. godinu broj: 03-02-2190-374/2023 od 19.06.2023.godine te da je od strane Ministara poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Unsko-sanskog kantona doneseno Uputstvo za ostvarivanje novčanih podrški u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji za 2023.godinu broj: 08-02-4190-14/2023 od 27.06.2023. godine. 

Novčane podrške po modelu podrške proizvodnji obuhvataju:

a) animalnu proizvodnju;

b) biljnu proizvodnju i

c) ekološku/organsku proizvodnju.

Ostale novčane podrške obuhvataju:

  • C – 1 Ponovljeni postupak prema ZUP-u.
  • I  – 1 Ruralni razvoj – subvencioniranje ruralnog razvoja kod mladih poljoprivrednika.
  • D – 1 Kapitalna ulaganja.
  • J –  1 Rezervna sredstva.

Pravo na novčane podrške ostvaruju korisnici/poljoprivredni proizvođači  koji pored općih uslova moraju imati ažurirane podatke u registrima i ispunjavati i posebne kriterije za ostvarivanje novčanih podrški.

Na propisanim obrascima poljoprivredni proizvođači pojedinačno podnose zahtjeve za ostvarivanje novčanih podrški u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji  uz koje prilažu  propisanu dokumentacju u Službu za razvoj, privredu i civilnu zaštitu.

Ključ, 05.07.2023.godine                                               Služba za razvoj, privredu i civilnu zaštitu

Za više informacija pogledajte u prilogu ove obavijesti u pdf. formatu