MINISTAR LOKMIĆ U RADNOJ POSJETI UNSKO-SANSKOM KANTONU

posted in: Nekategorisano | 0

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić sa saradnicima boravi u dvodnevnoj posjeti Unsko-sanskom kantonu.

Prvi radni sastanak upiličen je u sjedištu Općine Ključ, kojem je domaćin bio načelnik Nedžad Zukanović sa saradnicima. Istaknuto je da će dosadašnja saradnja Ministarstva i Općine biti nastavljena i u narednom periodu s ciljem poboljšanja statusa boraca.

Tokom posjete, Lokmić je posjetio porodicu legendarnog generala Alagića, suprugu Zisku. Prisjetili su se brojnih uspomena na njegovo herojstvo u oslobađanju okupiranih dijelova zemlje i doprinosa u poslijeratnoj obnovi Sanskog Mosta.

Ministar se prethodno susreo i sa gradonačelnikom Bihaća, Elvedinom Sedić s kojim je razgovarao o poboljšavanju položaja najosjetljivije kategorije stanovništva.
Zaključeno je da se samo kroz zajednički nastup predstavnika općina, kantona i boračkih organizacija uz resorno ministarstvo mogu iznalaziti najbolja rješenja za boračku kategoriju i državu Bosnu i Hercegovinu.

Izvor: www.fmbi.gov.ba