Emir Karadža – ključko zlato

posted in: Arhiva, Dijaspora | 0

Emir Karadža (3)

Da sve bude u znaku broja 10, 10.10. sa ocjenom 10 (deset) Ključanin Emir Karadža je diplomirao na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, I ciklus, 240 ECTS bodova.

Rad na temu „Gubici snage u optičkim fiber kablovima uslijed mehaničke separacije krajeva kabla“ odbranio je na smjeru eksperimentalna fizika.

Ovim podvigom Emir se upisuje kao jedan od dobitnika Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu koja se dodjeljuje studentima koji tokom školovanja imaju prosjek veći od 9,50.

Nastavak je ovo sjajne priče, jer od samog početka školovanja, Emir zna samo za uspjehe. Dobitnik je Zlatnog pera – učenik generacije u osnovnoj i srednjoj školi koje je završio u Ključu.

Emir Karadža (2)

Još jednom je potvrđeno pravilo da male sredine iznjedre velike ljude. A pravilo je, na žalost ili radost, da nam veliki umovi napuštaju domovinu, što će se desiti i u ovom slučaju.

Zlatni momak će naučnu karijeru nastaviti u Njemačkoj i mi mu želimo dalji uspjeh.

Investicija u znanje isplaćuje najbolje kamate te se nadamo se da će tako biti i u ovom primjeru.

Oni koji se penju stepenicama uspjeha ne žale se da su ostali bez daha, a naš Emir je upravo takav s tim što on nas ostale, obzirom kojom lakoćom, trudom i energijom niže uspjehe, ostavlja bez daha.

Učenje je kao veslanje uzvodno, čim se prestane, odmah se kreće nazad.

Zato Emire, veslaj, veslaj …

Emir Karadža (1)