Načelnik Zukanović i predstavnici klubova političkih partija općine Ključ posjetili Vladu USK

posted in: Arhiva | 0

vlada-1132x509

Husein Rošić, premijer Unsko-sanskog kantona i savjetnik Jasmin Musić, održali su, u Bihaću, radni sastanak sa predstavnicima općinske vlasti u Ključu.
Nedžad Zukanović, načelnik općine Ključ i vijećnici OV Ključ, predstavnici klubova parlamentarnih političkih partija: Haris Smajić , Behzad Hadžić, Amir Krantić, Suad Karat i Vahid Omanović istakli su da u Ključu ne postoje ni političke niti bilo kakve podjele kad su u pitanju interesi Ključana.

– Bezrezervno smo ujedinjeni, kao predstavnici građana, kad se radi o projektima koji su od značaja za Ključ. Zato zajedno nastupamo i prema Vladi USK, i do sad smo imali razumijevanja i podršku, kaže načelnik Zukanović.
Za današnji sastanak predstavnici Ključa delegirali su problem putne infrastrukture, lošeg stanja elektromreže na velikom dijelu općine , pokretanja DI Sanica te potrebu da se ubrzaju stečajni postupci koji su u toku u Drvnoj industriji i Zemljoradničkoj zadruzi.

Premijer Rošić na ovaj je sastanak pozvao i predstavnike Direkcije cesta USK kako bi odmah dobili informacije o realnim mogućnostima popravke i izgradnje puteva, koje Ključani delegiraju kao prioretne, a prije svega to je komunikacija Lanište- Sanica.

Nažalost, kažu sudionici sastanka, pozivu se nisu odazvali iz Elektrodustribucije Bihać, kako bi dobili informacije o aktivnostima vezanim za stanje postojeće i razvijanje elektro mreže.

I općinske i kantonalne vlasti udruženo će nastaviti promovisati projekt DI Sanica, tražeći pouzdanog strateškog partnera koji bi pokrenuo proizvodnju u Saničkoj dolini, zaključeno je.

Kad su u pitanju ostali projekti, Vlada će, u skladu sa ovlastima i mogućnostima, ulagati u projekte koje predlaže općinska vlast .