ČLANOVI KARATE KLUBA “KLJUČ” U POSJETI KOD OPĆINSKOG NAČELNIKA

posted in: Arhiva | 0

dav

Danas je načelnik općine Nedžad Zukanović ugostio članove Karate kluba ” Ključ” iz Ključa. Prije nekoliko dana smo objavili članak o postignutim rezultatima sa posljednjeg takmičenja te se nadamo da će i dalje bilježiti ovako dobre rezultate. Iza ovih uspješnih karatista i medalja stoji uspješan  i odgovoran trener.

Alen Amidžić ima 19 godina i karateom se bavi 14 godina, a zadnje dvije godine je trener KK “Ključ”.  Tokom svoje takmičarske karijere koja i dalje traje je ostvarivao jako dobre rezultate. Pobjeđivao je na mnogim kako kantonalnim tako i na međunarodnim i internacionalnim takmičenjima, a 2009. godine je izabran za sportsku nadu općine Ključ. Nosilac je crnog pojasa 1.DAN . Za trenersku licencu je polagao 2016. godine. U prošloj godini je sa svojim klubom osvojio 116 medalja na 8 različitih takmičenja što je veliki uspjeh, jer je jedan od najmlađih trenera u državi. Njegov cilj ove godine je da osvoji što više medalja sa svojim klubom, da položi za crni pojas 2. DAN  te da sa svojom ekipom ode na svjetski kup u Umag, a kako kaže za njegov uspjeh zaslužni su njegovi roditelji.

Alen trenira i naše najmlađe karatiste koji već u posljednjih nekoliko mjeseci ostvaruju zavidne rezultate. Među njima se posebno ističu Hana Sadiković, Melani Hotić i Hana Draganović u svojim kategorijama. Pored ove tri djevojčice koje ostvaruju zavidne rezultate nove karataške uspjehe možemo očekivati i od Lamije Egrlić i Amine Kujundžić koje sa svojim kolegicama marljivo treniraju. U kategoriji dječaka ističe se posebno  Hamza Draganović te ostali članovi kluba koji zbog nedovoljno finansijskih sredstava propuštaju veća takmičenja u državi i inostranstvu.

Načelnik Zukanović je obećao pomoći Karate klubu “Ključ” u nabavci najneophodnije opreme za takmičenja, jer ovoliki uspjesi naše djece zaslužuju itekako posebnu pažnju i pomoć svih nas. Oni su naša budućnost i naši najbolji ambasadori. Ponosim se svom djecom i posebno se zahvaljujem njihovim roditeljima koji imaju strpljenja i redovno finansijski pomažu odlazak ove predivne ekipe na takmičenja, a Općina Ključ će naći načina da im u daljnjem radu pomaže pri odlasku na takmičenja i nabavci opreme. Ljepota je čuti da se ime grada Ključa pronosi po Bosni i Hercegovini te stoga smatram da smo svi dužni ovu djecu podržati, kazao je načelnik Zukanović.