Sekretari mjesnih zajednica na sastanku i edukaciji u društvenom centru u MZ Sanica

posted in: Arhiva, Dijaspora | 0

cof

Kao što se svake srijede održava redovan sastanak sekretara mjesnih zajednica s područja općine Ključ, danas je isti održan u Društvenom centru u mjesnoj zajednici Sanica. Pored redovnih aktivnosti koje obavljaju sekretari mjesnih zajednica, danas je održana i radionica o korištenju društvenih mreža (u ovom slučaju Facebook stranice) i načinu najbolje promocije vlastitih mjesnih zajednica. Iako većina mjesnih zajednica s područja općine Ključ ima kreirane Facebook stranice, ipak mala posjećenost i aktivnost rada u mjesnim zajednicama nije vidljiva. Kako bi se vršila promocija mjesnih zajednica, ova današnja edukativna radionica će dijelom pomoći sekretarima i aktivistima mjesnih zajednica s područja općine Ključ da ljepote i aktivnosti svojih područja predstavljaju putem ove društvene mreže.

Edukator na današnju temu je bio sekretar mjesne zajednice Sanica, Senad Hadžić koji uređuje i vodi Facebook stranicu Mjesna zajednica Sanica, koja je prepoznatljiva i od strane donatora Vlada Švicarske i Švedske koji finansiraju projekt “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”, a koji provodi UNDP BiH.

Bitno je napomenuti da se današnja aktivnost odvijala u Društvenom centru Sanica koji je upravo kroz gore navedeni projekt renoviran i adaptiran za širu primjenu kako u mjesnoj zajednici Sanica, tako i za sve ostale mjesne zajednice s područja općine Ključ, udruženja, neformalne grupe i  generalno aktiviste u lokalnoj zajednici.

sdr

sdr