Reprezentativke BiH u karateu sa svojim trenerom posjetili načelnika Zukanovića

posted in: Arhiva | 0

Reprezentativke BiH u karateu Ema i Ena Selman sa svojim trenerom Mujagom Selmanom posjetili su načelnika Nedžada Zukanovića. Razlog posjete je višestruk, a prvenstveno se odnosi na dosadašnji uspjeh ove dvije sestre bliznakinje u karateu. Ema i Ena Selman su kao što je svima poznato svoje karataške početke započeli u Karate klubu “Omladinac” iz Sanice, da bi danas nakon marljivog rada i vježbanja dospjele u karate reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Njihovi uspjesi nas sve uvijek obraduju, jer kao mlade djevojke koje potiču iz naše male sredine s ponosom širom Bosne i Hercegovine i Evrope govore da potiču iz Sanice kod Ključa te su na taj način ambasadori naše općine koju  predstavljaju u najboljem svjetlu.

Naime, 26 i 27. maja 2018. godine u Sofiji se održava najnovije svjetsko takmičenje Karate 1 – Omladinska liga. Ovo je najnovija kreirana liga u svijetu karatea koja ima za cilj razvoj mladih ljudi u njihovom napretku u sportu. Ema i Ena Selman će kao pripadnice reprezentacije Bosne i Hercegovine prisustvovati ovom svjetskom takmičenju u Sofiji u Bugarskoj.

Nakon, ovog takmičenja nastavljaju daljnje pripreme za turnir u Umagu u Hrvatskoj. Trener Mujaga Selman je načelnika Nedžada Zukanovića upoznao s daljnjim planovima po pitanju napretka ove naše dvije najuspješnije karatistkinje, a gdje je krajnji cilj moguće učešće na Olimpijadi u Buenos Airesu u Argentini. Trener je također istakao i da se na ostale članove KK “Omladinac” u budućnosti može računati kao na jake takmičare, jer iz takmičenja u takmičenje pokazuju izvanredne rezultate u svojim kategorijama.

Kao i svaki put do sada načelnik Zukanović je obećao svoju nesebičnu podršku našim dvjema reprezentativkama koje predstavljaju naš Ključ i Bosnu i Hercegovinu među svjetskim silama u sportu te se nada da će i ostali sugrađani, kolektivi, udruženja, naša dijaspora, prepoznati značaj i uspjeh ovog sporta kroz odlične rezultate Eme i Ene i da će pronaći način da im svi zajedno pomognemo i pružimo podršku u narednim takmičenjima.

Načelnik Zukanović im u svoje ime i u ime zaposlenika Općine Ključ želi puno uspjeha na predstojećim takmičenjima s nadom da nas još jedanput obraduju najsjajnijim odličjima.