Završeni radovi na Regionalnoj cesti R07a Velagići – Sanica, dionica ulaz u Sanicu i naselje Biljani

posted in: Arhiva, Dijaspora | 0

Ovih dana je u okviru modernizacije i rekonstrukcije regionalnih cesta, JU „Direkcija regionalnih cesta USK-a“ Bihać na području općine Ključ okončala radove na Regionalnoj cesti R407a Velagići-Sanica i to LOT 8 i LOT 9. Radove je izvodio „Divel“ doo Sanski Most.

LOT 8 se odnosi na obnavljanju i zamjeni kolovoznog zastora – ulaz u Sanicu u dužini od 1.000 m i u vrijednosti radova od 140.520,21 KM, dok je u okviru LOT 9 izvršena izgradnja pločastog propusta, pješačka staza u dužini od 200 m i presvučeni asfalt u dužini od 200 m  u naselju Biljani. Vrijednosti građevinskih radova ovog LOT-a je 118.018,44 KM.    

Završetkom ovih radova će se ostvariti pozitivan uticaj, naročito kroz poboljšanje kvalitete i sigurnosti infrastrukture.

Okončanju radova na asfaltiranju su prisustvovali direktor Amir Osmančević i načelnik općine Ključ Nedžad Zukanović. Općina Ključ je zadovoljna investiranjem Direkcije na području Općine, a svakako se očekuje i završetak radova kao i proširenje ceste prema Laništu, a kao prva faza radova bi bila izgradnja ceste do naselja Gornji Budelj.