Igralište za djecu u Sanici

posted in: Nekategorisano | 0

SanicaVMK

U ponedjeljak u MZ Sanica Vijeće mladih Ključ je završilo sa predviđenim radovima i kreirali su igralište za djecu. Igralište je izgrađeno u sklopu projekta „Jačanje infrastrukture i aktivnosti za djecu MZ Sanica: Izgradnja dječijeg igrališta i organizacija Dječijeg dana”.
Zašto? – jer želimo osigurati siguran i kvalitetan prostor za igru i zabavu djece do 12 godina na području općine Ključ!
Ko je još uključen u ovaj projekat? –  Općina Ključ i Mjesna zajednica Sanica!
Elementi koji su postavljeni su ljulja, tobogan, klackalica, njihalica-konjić, vrtuljak, klupe i korpa za otpatke. Radove je izvodila kompanija Istracom iz Sanskog Mosta, a Mjesna zajednica Sanica je obezbijedila i pripremila teren gdje su postavljeni elementi/igračke.

SanicaVMK2
“Nadamo se da će djeca iz Sanice koristiti ovo igralište te ga održavati i čuvati kako bi imali mjesto na kome mogu koristiti svoje slobodno vrijeme kroz igru i zabavu. Mi smo se potrudili da obogatimo prostor u parku i damo mu svrhu koja će koristiti građanima Sanice. Veliku pomoć i odličnu suradnju imali smo i sa Senadom Hadžićem iz Mjesne zajednice Sanica te očekujemo da ćemo sa ovom suradnjom nastaviti i kroz naredne aktivnosti!” rekla nam je Jasmina Banjalučkić ispred Vijeća mladih Ključ.

 

SanicaVMK3
U petak, 09.06.2017. u periodu od 10-12h aktivisti Vijeća mladih općine Ključ organizuju prvi Dječiji dan povodom otvaranja dječijeg igrališta. Pozivaju se svi građani Sanice da nas posjete na novom igralištu, a posebno oni najmlađi za koje spremamo i nekoliko kreativnih i zabavnih radionica.

Izgradnja ovog igrališta je podržana od strane Vlade Švedske i Vlade Švicarske  kroz zajednički projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”, a koji provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).