U Ključu danas potpisani vrijedni ugovori za infrastrukturne projekte u mjesnim zajednicama Humići i Velagići te Biljani i Ključ

posted in: Arhiva | 0

IMG_20180621_153011-min

Danas je Ključ posjetio Federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice gospodin Edin Ramić, zatim Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, gospodin Šemsudin Dedić, Premijer USK-a gospodin Husein Rošić, Federalni zastupnik u Parlamentu Federacije BiH gospodin Asim Kamber, načelnik Sanskog Mosta, gospodin Faris Hasanbegović, Savjetnik Premijera USK-a gospodin Jasmin Musić te šefovi općinskih službi i predsjednik Kluba SDA gospodin Suad Karat. Svrha posjete je potpisivanje vrijednih Ugovora za Ključ i Sanski Most.

U mjesnoj zajednici Biljani su potpisani Ugovori za implementaciju projekata za izgradnju Muzeja poginulim građanima MZ Biljani te dovršetak rekonstrukcije kuće Medžlisa Islamske zajednice pored džamije u Ključu. Potpisnik ispred Medžlisa Islamske zajednice Ključ je bio Ismet Omanović, a oba projekta su u vrijednostima od po 50.000,00 KM.

Općinski načelnik Nedžad Zukanović je sa Federalnim ministarstvom za raseljene osobe i izbjeglice odnosno ministrom Edinom Ramićem danas u zgradi općine potpisao Ugovore za rekonstrukciju puta Ključ-Humići (od pilane do sklopa) čija vrijednost iznosi 35.000,00 KM, dok drugi projekt se odnosi na rekonstrukciju Stare ceste u MZ Velagići čija ukupna vrijednost iznosi 40.000,00 KM.

Ovo su veoma vrijedni projekti za našu mladu općinu i njene građane i svaki od njih je za nas veliki uspjeh, jer doprinosi poboljšanju uslova života naših građana, istakao je načelnik Zukanović.

Federalni ministri Edin Ramić i Šemsudin Dedić su ovom prilikom istakli da će podržavati projekte općina Ključ i Sanski Most na koje ove općine apliciraju, jer Krajina nije zapostavljena kako to neki ističu. Svoju podršku projektima i već dobro uspostavljenoj međuopćinskoj saradnji Ključa i Sanskog Mosta dao je i Federalni zastupnik Asim Kamber. Istaknuto je da se zajedničkim radom može mnogo toga napraviti za građane ovih općina.

Bitno je napomenuti da je nekoliko projekata za općinu Ključ spremno za implementaciju kao što je adaptacija puta Zgon-Crljeni, zatim rekonstrukcija gradskog mosta na rijeci Sani te izgradnja treće trake na Laništu gdje je ukupna vrijednost preko dva miliona maraka.

Primjer dobre međuopćinske saradnje i sa predstavnicima Federalne vlade, Premijerom kantona i Federalnim zastupnicima se ogleda u uzajamnom poštovanju i razumijevanju, a upravo potpisivanjem Ugovora za općine Ključ i Sanski Most danas u Ključu to je i potvrđeno.

IMG_20180621_151026-min

IMG_20180621_151301-min

IMG_20180621_151017-min

IMG_20180621_150816-min

IMG_20180621_150702 (1)-min