Mersad Draganović: Svaki dobrovoljni darivalac krvi je heroj – Crvena fešta

posted in: Arhiva, Dijaspora | 0

 

IMG-20180624-WA0003

Poslije uspješno sprovedene akcije Crveni križ općine Ključ je organizovao druženje dobrovoljnih darivalaca krvi 23.6.2018. godine povodom “Dobrovoljnog darivanja krvi (14. juni) i dana otvorenih vrata crvenog križa i transfuzija (14-22 juni).

Predsjednik dobrovoljnih darivalaca krvi Mersad Draganović istakao je:

“Crveni križ općine Ključ se može pohvaliti odzivom sugrađana na akcije doborovoljnog darivanja krvi i značajan je broj nas koji smo višestruki davaoci. Svaki trud, rad i uspjeh treba nagraditi i proslaviti. Ovo naše druženje nazvao bih “CRVENA FEŠTA” dobrovoljnih darivalaca krvi, za koje zasigurno možemo reći da je svaki dobrovoljni darivalac krvi heroj. Na ovaj način mi u Crvenom križu se želimo zahvaliti našim sugrađanima, našim herojima današnjice, jer mnogo je onih koji su do sada dali preko 35 litara krvi i to zaslužuje posebnu pažnju u programskim zadacima Crvenog križa općine Ključ”.

IMG-20180624-WA0000

Na sinoć održanom druženju, višestruki darivaoci nagrađeni su priznanjima i prigodnim poklonima. Crveni križ općine Ključ uručio je dvije zlatne plakete: Omerović Sabitu i Hergić Hasanu za 100 darivanja krvi, kao i sedam srebrenih plaketa za 50 i više darivanja krvi i to: Islamagić Senadu, Čajić Abdulahu, Džaferagić Senadu, Krantić Saifu, Krivić Hajrudinu, Šehić Muharemu i Karadžić Refiku.

Na ovo druženje pozvani su i najaktivniji volonteri u 2017. godini kojima su uručene zahvalnice Crvenog križa općine Ključ i plakete Crvenog križa Federacije BiH za učešće na simulacijsko-pokaznoj vježbi službe zaštite i spašavanja “Zbrinjavanje unesrećenih nakon zemljotresa” u našem gradu, gdje je domaćin bio Crveni križ općine Ključ i Crveni križ Unsko-sanskog kantona.

Priznanja i plakete su dobili sljedeći volonteri: Jasminka Filipović, Amel Ajkić, Kemal Dervišević, Nejra Koljić, Sanida Šehić, Aida Šehić,  Melisa Pajić, Azra Šehić, Ajla Gutilić, Adna Muratagić, Amna Pehadžić, Tarik Čajić i Armin Lepirica.

Crveni križ općine Ključ se zahvaljuje svim dobrovoljnim darivaocima krvi, volonterima i donatorima Crvenog križa općine Ključ.

IMG-20180624-WA0001

IMG-20180624-WA0002