U Ključu 125 učenika završilo osnovno obrazovanje

posted in: Arhiva | 0

U proteklih sedam dana u sve tri osnovne škole upriličena je svečanost dodjele diploma učenicima devetih razreda koji završavaju svoje osnovno obrazovanje. Na području općine Ključ u školskoj 2012/2013.godini osnovnu školu završilo je 125 učenika.

U Osnovnoj školi “Sanica” osnovni školu završilo je 36 učenika. U skladu sa novim Pravilnikom škole o dodjeli pohvala, priznanja i nagrada za odličan uspjeh pohvaleni su Sedin Harambašić, Elkaz Omanović, Sajra Blažević, Dalila Mešanović, Muharem Šulić, Amila Vučkić i Nejra Vučkić, a  najveće priznanje učenika greneracije u ovoj školskoj godini dodjeljeno je Medić Eni.

 

 

 

Svjedočanstvo o završenom osnovnom obrazovanju u Osnovnoj školi Velagići dobilo je 26 učenika, za ponos generacije proglašeni su Fahreta Keranović i Kenan Kesedžić ,a Maslić Melisa proglašena je za učenika generacije.

 

 

 

U ovoj školskoj godini u Osnovnoj školi Ključ osnovno obrazovanje završilo je 63 učenika.  Hadžić Anes, Hamedović Ajla, Emina Hrnčić, Eldar Hotić i Medina Pudić su ponosi generacija, Ahmed Mujezinović sportista generacija, a Osmančević Ajla je učenik generacije ove škole u školskoj 2012/2013.godini.

 

Općinski načelnik prof.Nedžad Zukanović lično je prisustvovao ovim svečanostima, uputio učenicima prigodne čestitke i zaželio im puno sreće u odabiru budućih zanimanje. Učenicima generacije Općinski načelnik dodjelio je javno priznanje “Pohvala”, te ih nagradio sa novčanom nagradom i prigodnom knjigom. 

Svečanost dodjela diploma ključkim učenicima koji završavaju svoje srednjoškolsko obrazovanje i proglašenje učenika generacije bit će upriličeno u petak.