Održana IXX sjednica Općinskog vijeća Ključ

posted in: Arhiva | 0

Općinsko vijeće općine Ključ održalo je u petak 18. sjednici  na kojoj je razmatrano 20 tačka dnevnog reda. Vijećnici su usvojili izvještaj o izvršenju budžeta općine za prva tri mjeseca ove godine.Budžet općine Ključ u ovom tromjesečju ostvario je prihod od 817.146 KM. Prihodi od poreza ostvareni su u iznosu od  25,44 posto od planiranih i veći su u odnosu na isti period prošle godine za oko 16 posto. Ukalkulisani rashodi i izdaci u prva tri mjeseca iznosili su oko 899 hiljada KM.Vijećnici su usvojili i Odluku o dopuni odluke o utvrđivanju značajnih datuma i mjesta na području općine. Ovom odlukom u kalendar i program obilježavanja značajnih datuma kao Dan patriotske lige uvršten 21. septembar,  s obzirom da je na taj dan 1991. godine objavljen proglas muslimanima Ključa, kojim se pozivaju da se ogluše o pozive  tadašnje JNA za službu u jedinicama rezervnog sastava.

Usvojen je zaključak i dat rok općinskim službama da u roku od 15 dana pripreme materijal kako bi se zakazala tematska sjednica Općinskog vijeća na kojoj bi se razmatrao proces privatizacije na području općine, što je do sada traženo u više navrata.
Vijećnici nisu dali podršku Izvještaju o radu i finansijskom poslovanju za 2013.godinu JP“UKUS“d.o.o.Ključ. Do kraja sjednice usvojeni su Izvještaj o radu za prošlu godinu i Program rada za 2014 godinu JP „Radio Ključ“ uz zaključak da se, zbog teškog stanja u Preduzeću, u rebalanasu Budžeta ovom preduzeća poveća iznos planiranog granta za 2014 godinu, a do tada da im se mjesečni grant isplaćuje u iznosu ukupnih mjesečnih plata zaposlenika Preduzeća.
 
Prilog: Radio Ključ