Čestika povodom Dana državnosti BiH

posted in: Arhiva | 0

Općinski načelnik općine Ključ i Predsjedavajući Općinskog vijeća uputili su prigodne čestitke povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine 
Povodom 25.novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine u ime Jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Ključ  i u svoje lično ime, upućujemo iskrene čestitke svim svojim sugrađanima kao i svim Bosancima i Hercegovcima, sa željom i nadom da zajedničkim ulaganjem, radom, međusobnim razumijevanjem i tolerancijom doprinesemo izgradnji ljepše i svjetlije budućnosti. 
Ovom prilikom vrijedi podsjetiti da su građani i narodi Bosne i Hercegovine 25. novembra 1943. godine održavanjem 1. zasjedanja ZAVNOBiH-a, obnovili kontinuitet BiH uspostavljajući njenu državnost u vrijeme kada je veliki broj evropskih naroda i država bio doveden pod pitanje opstanka.

Od tada do danas BiH je gradila i branila svoj identitet, državnost i samobitnost zahvaljujući prvenstveno visokoj svijesti Bosanaca i Hercegovaca koji su svoju državu stavljali ispred svih drugih vrijednosti i interesa.Neka ovaj dan bude prilika da se sjetimo svih onih koji su utkali svoje živote u temelje nezavisne i suverene države Bosne i Hercegovine. Njihova žrtva obavezuje nas da gradimo demokratsku državu evropskih standarda, u kojoj neće biti diskriminacije po bilo kojem osnovu.
U uvjerenju da ćemo, zajedničkim radom i zalaganjem, istrajati na tom putu, čestitamo vam Dan državnosti.
 
Općinski načelnik  Nedžad Zukanović, prof.
 
Povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine u ime vijećnika Općinskog vijeća općine Ključ  i u svoje ime upućujem iskrene čestitke svim svojim sugrađanima kao i svim Bosancima i Hercegovcima. Dugogodišnja državnost Bosne i Hercegovine neupitna je historijska činjenica, na koju možemo i moramo biti ponosni. Ta je državnost potvrđivana puno puta, pa tako i 25.novembra 1943. godine na zasjedanju ZAVNOBiH-a. Dokazana je, također, i u periodu od 1992. do 1995. godine u vrijeme agresije na BiH, kada su istinski borci i patriote uz velike žrtve, odbranili i sačuvali samostalnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu.
Danas imamo historijsku priliku da izgradimo njenu evropsku budućnost.
U uvjerenju da ćemo, zajedničkim radom i zalaganjem, istrajati na tom putu, čestitamo vam Dan državnosti.
 
 Predsjedavajući Općinskog vijeća  Adem Crnalić, s.r.