19 ključka regata najmasovnija do sada, očekuje se oko 100 čamaca na vodi

posted in: Arhiva | 0

U subotu 25.7 u Ključu će se održati jedna od najvećih manifestacija u USK-a i najmasovniji rafting karavan u našoj zemlji koji već niz godina privlači mnogobrojne posjetitelje iz BiH ali i turiste zapadno-evropskih zemalja.Svojim brojnim sadržajima na vodi, prirodnim ljepotama grada Ključa ali i izuzetno dobrom organizacijom Ključka regata je izrasla u prepoznatljiv brend općine Ključ i USK-a.

Svake godine na dan održavanja regate grad Ključ i rijeka Sana postaju centar Bosne i Hercegovine, a potvrda za to je broj učesnika na raftingu koji se povećava iz godine u godinu. Prema informacijama iz Kajak kanu kluba Ključ sve pripreme oko organizacije regate su završene, a ovih dana se očekuju dolazak i prvih gosti. Interes učesnika za regatu je veći iz godine u godinu, a potvrda za to je i broj rezervisanih čamaca za ovogodišnju regatu.
Naime ove godine na rijeci Sani će ploviti 100 čamaca što je i najveći broj do sada potvrdili su nam  glavni krivaca za uspješnu organizaciju Internacionalne Ključke regate Kajak kanu klub Ključ koji je ambasador prirodnih ljepota ove općine, a posebno rijeke Sane.
Za sve učesnike raftinga kao i sve goste i i ljubitelje dobre zabave 24. i 25. (Petak i Subota) od 19,00 sati, na Gradskoj plaži  Alina Luka uz druženje i muziku biti će organizovan besplatan roštilj.