Čestitka povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine

posted in: Arhiva | 0

U povodu 25. novembra Dana državnosti BiH, praznika koji označava historijski kontinuitet Bosne i Hercegovine kao države, svim građanima općine Ključ upućujem iskrene čestitke uz želju da svojim zajedničkim radom doprinesemo jačanju države, solidarnosti i poštivanju različitih duhovnih i kulturnih vrijednosti.

 
Odluke ZAVNOBiH-a, kao temelj bosanskohercegovačke državnosti, obavezuju nas da poštujemo i čuvamo istinu o viševjekovnom identitetu bosanskohercegovačkog društva i države ponosni na bogatstvo naših različitosti.
 
Općinski načelnik
Nedžad Zukanović, prof.
 
 
U ime vijećnika Općinskog vijeća Općine Ključ i u svoje lično ime presjedavajući Općinskog vijeća Adem Crnalić svim građanima Bosne i Hercegovine, u zemlji i dijaspori upućuje iskrene čestitke povodom 25. Novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, sa željom da Odluke ZAVNOBIH-a o državnosti BiH i punoj ravnopravnosti svih njenih Naroda,  od 25. Novembra 1943.godine, u budućnosti, budu vodilja u izgradnji BiH kao demokratske, ravnopravne i napredne zajednice njenih naroda i građana.
 
Predsjedavajući Općinskog vijeća
Adem Crnalić