Održana manifestacija izbora najuspješnijih nogometaša i nogometnih ekipa USK

posted in: Arhiva | 0

 

U Domu kulture, u organizaciji Nogometnog saveza USK i Općine Ključ održana je treća po redu manifestacija izbora najuspješnijih nogometaša i nogometnih ekipa USK. Za najboljeg nogometaša izabran je Sinan Samardžić, član Jedinstva iz Bihaća. U protekloj godini Samardžić je bio kapiten ekipe, te je postigao 27 pogodaka, a jedan je od najzaslužnijnih za osvajanje prvog mjesta u omladinskoj kavalitetnoj ligi BiH grupa Zapad. Mladi Samardžić je i potencijalni juniorski reprezentativac BiH. Titulu najboljeg u seniorskoj konkurenciji ponio je Almir Sijamhodžić nogometaš Sloge iz Bosanske Otoke. U konkurenciji nogometašica, najbolja seniorka je Samira Goretić, članica ŽNK Željezničar iz Bosanske Krupe, a najbolje u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji su njene klupske kolegice Elvira Aličić (kadetkinje) i Dijana Kurtović (juniorke).

Ekipa ŽNK Željezničar proglašena je i za najuspješniju nogometnu ekipu. Najbolja muška nogometna ekipa USK je Karajina iz Cazina. Ekipa koja se bori na tri fronta, trenutno je na drugom mjestu u Drugoj ligi, te im na proljeće predstoji borba za ulazak u viši rang. Manifestaciji su prisustvovali Ibro Adilagić, član Izvrsnog odbora NS BiH, Irfan Durić zamjenik predsjednika NS Federacije, Emir Pilav direktor reprezentacije BiH, Emir Dautović, predsjednik Sportskog saveza USK,  Nedžad Zukanović, načelnik Općine Ključ kao domaćin, te veliki broj  zvanica iz sportskog, političkog i javnog života USK.
Ključani se i ovaj put mogu pohvaliti dobrim rezulatima u 2015. godini.
Dobitnici nagrada u kategoriji "Perspektivni pretpioniri" su Pobrić Ajdin (NK "Bajer 99" Velagići) i Lončar Amar (NK "Omladinac" Sanica), a prvo mjesto  osvojio je Mujo Smajić (NK "Ključ").
U kategoriji "Perspektivni pioniri" dobitnici priznanja su Delić Elvin (NK "Bajer 99" Velagići), Glamočak Amar (NK "Ključ" Ključ) i Tićević Zinedin (NK "Bajer 99" Velagići).
Perspektivni kadeti su Kenan Vučkić i Armin Šljivar, dok je prvo mjesto u kategoriji kadeta Kenan Kablić. Sva tri nogometaša potiču iz NK "Ključ".
Hotić Nedim (NK "Ključ") je dobitnik nagrade "Perspektivni juniori".
Treće mjesto u kategoriji "Seniora" je Senad Hadžić (NK "Omladinac" Sanica).
"Posebna priznanja" dodijeljena su Vučkić Arminu, Općini Ključ- Općinskom načelniku Nedžadu Zukanoviću i Radio Ključu.
Najbolja ekipa u kategoriji "Pretpionira" je NK "Ključ" kao i u kategoriji "Kadeti Kanton".