Javni oglas -program pomoći za proljetnu – jesenju sadnju voća

posted in: Arhiva | 0

Obavještavamo sve građane općine Ključ da je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica raspisalo Javni oglas za podnošenje prijava / zahtjeva / projekata za program pomoći održivog povratka – jesenje / proljetne sadnje voća na prostoru BiH. Predmet javnog oglasa: Prikupljanje prijava /zahtjeva / projekata fizičkih lica – povratnika, radi pružanja pomoći u realizaciji projekata podizanja i povećanja kapaciteta voćnjaka i plantažnih zasada jagodičastog voća, kroz dodjelu sadnica drvenastog voća (jabuka, kruška, šljiva, trešnja i kalemljeni orah) i jagodičastog voća (sadnice jagode sa kompletom za navodnjavanje, sadnice maline, borovnica, kupina i aronija) za jesenju /proljetnu sadnju u 2016. i 2017. godini, a u cilju samozapošljavanja povratnika u poljoiprivredi, na prostoru BiH. 

 Pravo učešća 
Prijavu/zahtjev/projekt na Javni oglas mogu podnijeti: 
– fizička lica – povratnici na području Federacije Bosne i Hercegovine i povratnici iz Federacije BiH u Republiku Srpsku i Brčko Distrikt BiH, koji zadovoljavaju osnovne uslove za implementaciju projekta- adekvatan zemljišni posjed minimalne površine 2000 m2.
Javni poziv je objavljen 08.01.2016. godine i ostaje otvoren 15 dana od dana objave. Kompletan tekst Javnog oglasa  i obrazac prijave možete pogledat OVDJE