Obavijest : održana promocija Prevent grupacije

posted in: Arhiva | 0

Nakon potpisivanja Ugovora o zakupu zaključenog u petak, 11.03.2016. godine između Društva za konsalting i upravljanje Athabasca Investment d.o.o. Sarajevo koje posluje u sastavu Prevent grupacije i Društva sa ograničenom odgovornošću „SANOTAF“ Ključ juče je u prepunoj sali Općinskog vijeća općine Ključ održana prezentacija Prevent grupacije  i predstavljeni poslovni planovi sa posebnim osvrtom na namjere budućih aktivnosti na području općine Ključ.

Gospodin Mitja Hauser, predstavnik Preventa, upoznao je prisutne sa djelokrugom rada grupacije i iznio poslovni plan o prebacivanju dijela proizvodnje namještaja firme „Wossner“ iz Njemačke koja posluje u sastavu Preventa na lokalitet tvornice na Zgonu.

Zainteresovanim građanima se obratio i Šef biroa rada Ključ gospodin Jasim Hadžić koji je, po uputama Preventa od ranije, napravio analizu kadrova koji se nalaze na Birou rada Ključ potrebnih grupaciji u ovom momentu.

Bilo je vremena i za postavljanje pitanja gostima gdje se pokazala velika zainteresovanost Ključana za otvaranje novih proizvodnih pogona, a na kraju je dogovoreno da se održi intervju 16.03.2016. godine sa svim zainteresovanim kandidatima.