Još jedan human gest naših građana iz dijaspore

posted in: Arhiva | 0

Odveć je poznato da su Bosanci i Hercegovci plemenit, gostoljubiv i radišan narod kako u svojoj domovini, tako i u dijaspori. Još jedan gest vrijedan pažnje je učinjen u Ključu. Naime, porodica Šahman Armina od okončanja sukoba u BiH živi i radi u Ključu, ali svih ovih godina ta šesteročlana porodica je živjela po privatnim kućama i stanovima i za iste plaćala određenu naknadu. 

Radio je Armin na mnogim kućama po Ključu, zidao, cijepao drva, kopao kanale i mnogo toga, samo da bi obezbijedio osnove za život dostojnog čovjeka. Napokon, nakon više od 20 godina pružila se prilika i njemu da po prvi put u životu sada sebi i svojoj porodici gradi kuću kako zimu po prvi put ne bi dočekali vani, jer sredstava redovnih za plaćanje kirije više nemaju. Općinski načelnik Nedžad Zukanović, prepoznao je situaciju u kojoj se ova porodica nalazi, te je dodjeljena zemlja u općinskom vlasništvu Arminu, da i on sebi i svojoj porodici izradi kuću. Također su za izgradnju kuće obezbjeđeni blokovi i šljunak od strane načelnika Zukanovića.

Pored napora načelnika Zukanovića i njegovih službi da se što prije krene u proceduru izgradnje, ovoj porodici su prvim novčanim donacijama za koje je kupljen materijal za mrtvu ploču pomogli upravo naši građani iz dijaspore. Ljudi koji su prepoznali potrebe ove porodice su: BiH udruženje Varnamo iz Švedske, zatim Samir i Đurđica, te porodica Šehić Ekrema.  Hvala svim ljudima dobre volje koji pomažu naše građane u Ključu koji su u teškoj socijalnoj situaciji, te Vas uvjeravam da ćemo i dalje nastaviti zajedno rješavati osnovne životne probleme kojima se danas suočavaju naši sugrađani – istakao je načelnik Zukanović.

 

 

 

 

  Text 2

More text goes here.