Načelnik Zukanović ugostio Šampione Karate kluba “Omladinac”

posted in: Arhiva | 0

Danas su najuspješniji karatisti KK "Omladinac" iz Sanice sa svojim trenerom Mujagom Selmanom posjetili Općinskog načelnika Nedžada Zukanovića. Povod posjete Šampiona karatea načelniku Zukanoviću je upriličena prvenstveno radi zahvalnosti Općinskom načelniku Zukanoviću i Općini Ključ na svesrdnoj podršci koju je ovaj klub tokom proteklog perioda dobio od Općine Ključ i Općinskog načelnika. Zukanović je ovom prilikom saslušao trenera i karatiste koji su ga upoznali sa dosadašnjim ostvarenim rezultatima koje postiže KK "Omladinac", o prethodnim takmičenjima te o predstojećim turnirima.

Bitno je napomenuti da će Bosnu i Hercegovinu na Evropskom takmičenju ove godine predstavljati ukupno četvero karatista, te je ovo izuzetna prilika da naša Ema Selman na narednom turniru ostvari zapažene rezultate kako bi ponosno mogla predstavljati Bosnu i Hercegovinu, ali i općinu Ključ i svoju Sanicu.  Danas KK "Omladinac" ima jednog mladog karatistu nosioca crnog pojasa Adisa Ćomića – majstora karatea, koji je velika podrška članovima u klubu, ali i treneru Mujagi Selmanu.

U julu mjesecu još tri djevojke će polagati za crni pojas i to Ema i Ena Selman te Šejla Kazaferović. Ovime će općina Ključ postati bogatija za još tri crna pojasa. Jedna od mlađih polaznica i uzdanica karate kluba je i Hanan Botonjić koja je oduševljena ovim sportom i koju otac svaki put na trening dovozi iz Botonjića u Sanicu. Ovi mladi iz saničke doline su dokaz da se upornim trudom i radom dolazi do ostvarenja zacrtanog cilja, a imajući u vidu da su baš oni najtrofejniji članovi kluba koji su i postigli najveći uspjeh u historiji ključkog sporta.

Medalje sa Balkanskog turnira, Mediteranskih igara koje su osvojili kao pojedinci i kao ekipa dovoljno nam govori o prepoznatljivosti ključkih karatista u Bosni i Hercegovini, regiji, ali i šire u Evropskim zemljama.

Zbog izuzetnih rezultata osvojenih na kantonalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima, načelnik Zukanović Nedžad je obećao da će i dalje pomagati Karate Klub "Omladinac" iz Sanice, te da će im obezbijediti kvalitetne sportske trenerke s natpisom, kako bi i dalje s još većim ponosom predstavljali svoju Sanicu i Općinu Ključ.