Pomoć Federalnog Fonda za trinaest privrednika pogođenih poplavama

posted in: Arhiva | 0

Danas su u Općini Ključ potpisani triparitetni ugovori između Općinskog načelnika profesora Nedžada Zukanovića i predstavnika trinaest privrednih subjekta. Prema ugovoru, ovim privrednicima će biti dodijeljeno po 2.000 KM novčane pomoći od strane Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće poplave na području Federacije BiH. Ukupan iznos za ovih trinaest privrednih subjekata, među kojima je i Udruženje kajakaški kanu klub je 26.000 KM. Sredstva su namijenjena za obnovu i remont preduzeća. Ovo je prvi vid pomoći za ključke privredne subjekte od strane Federalnog fonda kojima su poplave nanijele štetu na poslovnim objektima. 

Odmah po potpisivanju, ugovori će se slati na potpis i u sjedište Fonda u Sarajevu, nakon čega će sredstva biti na računima korisnika. Spomenimo i da je u poptunosti realizovana nedavna podjela novčane pomoći, također od strane Federalnog fonda i općine Ključ gdje je 25 korisnika dobilo po 500 KM. Općinski načelnik Nedžad Zukanović dogovorio je sa direktorom upravnog odbora Fonda i nastavak realizacije sredstava jednokratne novčane pomoći za preostala fizička lica koja su oštećena tokom poplava.
Evo šta je u povodu potpisa ugovora izjavio jedan od korisnika pomoći, ključki poljoprivredni proizvođač Hilmija Hrnčić:

Izjava općinskog načelnika profesora Nedžada Zukanovića:

 

 

Prilog: Radio Ključ