U MSŠ “Ključ” do sada uloženo 247.000 KM, najavljena nova ulaganja

posted in: Arhiva | 0

Predstavnci UNDP-a danas su boravili u posjeti općini Ključ odnosno Mješovitoj srednjoj školi Ključ gdje je izvršen tehnički prijem radova koji su do sada završeni, a finansirani su od strane Evropske unije, iz programa oporavka od poplava a čiji je implementator UNDP. 

Ovim projektom u MSŠ Ključ do sada je investirano 247.000,00 KM u sklopu čega je izvršena rekonstrukcija krova,odnosno zamjena određenih dijelova krovnog pokrivača, iznad fiskulturne sale, radionice, potom, izmjena poda fiskulturne sale, jedan dio fasade i zamjena određenih pozicije stolarije. Također je urađen i sistem drenaže oborinskih voda oko objekta škole.
Tehničkom prijemu je prisustvovala i Indira Zukanović, direktorica škole koja je istakla veliku zahvalnost menadžmenta škole  Evropskoj unije na finansiranju ovog projekta kao i Općinskom načelniku na maksimalnom zalaganju na realizaciji istog. 

Nova ulaganja u MSŠ Ključ u iznosu od oko 200.000 KM najavili su predstavnci UNDP-a i Općinski načelnik Nedžad Zukanović. U drugoj fazi obnove škole planirana je zamjena cjelokupne stolarije na objektu škole, zamjena fasade, postavljanje klupica i limova, odnosno kompletna obnova vanjskog dijela škole. Izvor: www.media-kljuc.ba