Ministar Nuhić posjetio općinu Ključ i reciklažno dvorište JKP “Rad”

posted in: Arhiva | 0

Tahir Nuhić, ministar građenja, prostornog uređenja i zaštite okoliša USK-a posjetio je danas općinu Ključ gdje se sastao sa Općinskim načelnikom Nedžadom Zukanovićem i Sanelom Draganović, direktoricom JKP “Rad” Ključ. U okviru današnje posjete ministar Nuhić obišao je reciklažno dvorište u našoj općini čija je izgradnja završena, a ista je finansirana od strane ministarstva iz ekoloških naknada za 2014. godinu. 

Vrijednost objekta je 31.255,00 KM. 20.000 KM je finansirano iz ekoloških nakanada, a ostatak sredstava je obezbijedio JKP “Rad” Ključ.

Izjava Tahira Nuhića, ministra građenja, prostornog uređenja i zaštite okoliša

JKP „Rad“ Ključ, zajedno sa općinom Ključ do sada su implementirali značajan broj projektata koji se odnose na uspostavljanje selektivnog prikupljanja otpada na području Općine kao i sanacije deponije, odnosno stavljanje deponije Peći pod nadzor. Ova općina je među prvim općinama je u Federaciji kada je u pitanju selektiranje otpada.
Sanela Draganović, direktorica JKP „Rad-a“ 

Saradnja općine i javnog komunalnog preduzeća, kao i drugih javnih ustanova i preduzeća na zavidnom je nivou. Lokalne vlasti nesebično pomažu javna preduzeća, te je tako Općinsko vijeće dodijelilo zemljište komunalnom preduzeću Rad za izgradnju ovog reciklažnog dvorišta. Iz ekoloških naknada za prošlu godinu, općina Ključ je dobila iznos od 15.000 KM, od čega je 10.000 KM preusmjerila JKP „Rad-u“ za nabavku šest zatvorenih kontejnera namijenjenih za odlaganje ostalog kućnog otpada, a ostatak sredstava je utrošen za zamjenu dijelova stolarije na zgradi administrativnog objekta općine Ključ.
Općinski načelnik prof. Nedžad Zukanović:

 

     

Izvor:www.media-kljuc.ba