Sanacija vodovodnog bazena u naselju Crljeni

posted in: Arhiva | 0

Juče je Općinski načelnik prof. Nedžad Zukanović posjetio gradilište vodovodnog bazena u naselju Crljeni, koji je potpuno uništen u klizištima prošle godine. Projektom je predviđeno da se sanacija uništenog vodovodnog bazena odvija u pet faza. Radovi su započeli 13.7.2015 i do sada je  završena  izgradnja pristupnog puta u dužini od 50 m, otklanjan je naneseni materijal sa i oko pumpne stanice,  te je rasčišćen prostor kapitaže odnosno izvora za napajanje vodovoda. Trenutno se radi na izgradnji rezervoara na datom lokalitetu i betoniranju pumpne stanice.

Ukupna vrijednost ovog projekta je  85.000 konvertibilnih maraka, a sredstva su obezbjeđena od strane UNDP-a uz sufinansiranje Općine u iznosu od 5.000 KM iz sredstava  od vodnih naknada za 2015.godinu. Izvođač radova  je konzorcij čiji je nosioc UKUS Ključ.

Općinski načelnik Nedžad Zukanović izrazio je zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom izvođenja radova i uvjeren je da će radovi biti okončani u planiranom roku odnosno do 15.8.2015 godine. Također važno je napomenuti da je Općina Ključ na čelu sa Načelnikom općine uložila maksimalni napor te je već u julu 2014. godine privremeno improvizirano napajanje vodom naselja Crljeni sa drugog izvorišta, tako da mještani ovog naselja nisu imali mnogo problema s vodosnabdjevanjem.