Uređenje česme i platoa kod Doma penzionera

posted in: Arhiva | 0

U sklopu održavanja objekata i uređaja javne urbane opreme, JU „Općinski fond za komunalne djelatnosti i infrastrukturu“ Ključ je otpočela sa uređenjem česme i platoa oko česme kod zgrade tzv. Dom penzionera. S obzirom da se česma nalazi na raskrsnici glavnih gradskih saobraćajnica ulice Kulina bana (magistralni put M5) i ulice Branilaca BiH, njeno uređenje će itekako doprinijeti ljepšoj slici našeg grada, kako za građane Ključa, tako i usputne prolaznike kroz ovaj grad.

Uređenje će podrazumijevati: farbanje objekta česme, farbanje postojećih klupa, farbanje betonskih vazni, uklanjanje korova uz ivice platoa i samu česmu, košenje zelene površine iza klupa, uklanjanje mladica lipe i drugog rastinja iz dekorativnog drveća (magnolije i japanske trešnje), farbanje kamena oko klupa i druge sitnije radove.

Radovi, kao i potrebni materijal se finansiraju iz sredstava ove javne ustanove, odnosno, komunalnih naknada koju plaćaju svi naši građani. Na izvođenju radova su angažovani radnici JKP “RAD“ iz Ključa.

Izvor: okfkljuc.ba